26 februari 2021

ISS-Astronauten maken twee productieve ruimtewandelingen

Rick Mastracchio bezig aan zijn ruimtewandeling op Kerstavond

Rick Mastracchio bezig aan zijn ruimtewandeling op Kerstavond

De astronauten van het internationale ruimtestation ISS hebben rondom de kerstdagen zeker niet stilgezeten. Op kerstavond 24 december hebben Rick Mastracchio en Mike Hopkins tijdens een ruimtewandeling een nieuwe ammoniapomp aangebracht. De pomp is onderdeel van het koelsysteem van het ruimtestation en op 11 december ging de oude pomp kapot, toen een intern ventiel in een verkeerde positie vast kwam te zitten en de temperatuur in het systeem verder daalde. Op 21 december 2013 werd de oude pomp verwijderd, ook door

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.