1 maart 2024

Kijk nou eens, drie Yutu maanrovers

Chang-e-3-panorama

Ik kwam deze door Ken Kremer gemaakt panoramafoto tegen van de omgeving van de Chinese maanlander Chang’e 3 in de Regenboogbaai (Sinus Iridum) op de maan – dubbelklikken a.u.b. voor de grotere 1316 x 550 px versie. Kremer heeft voor de panorama vele foto’s gebruikt die door Chang’e 3 gemaakt zijn. Op drie daarvan stond de Yutu maanrover op drie verschillende posities. Kremer had ze natuurlijk weg kunnen photoshoppen, maar het leek hem nou juist leuk om ze alle drie te laten staan en daarmee het gevoel te geven dat Yutu inderdaad rijdt op de maan en van plek verandert. Eigenlijk moeten we zeggen ‘reed op de maan’, want bij het invallen van de laatste maannacht ging er iets fout bij het voorbereiden van de Yutu en gevreesd wordt dat ‘ie de lange (14,77 dagen) en ijskoude (-160

Share

Speak Your Mind

*