24 februari 2024

Is er toch hoop voor Yutu? [Update]

Yutu

Ja ik weet het, nog maar enkele uren geleden rapporteerde mijn collega-Astroblogger Olaf van Kooten hier dat Yutu de laatste maannacht niet heeft overleefd, omdat voor het vallen van de ijskoude nacht een zonnepaneel niet goed wilde sluiten en de 140 kg wegende Chinese maanrover daardoor niet goed beschermd werd tegen de temperatuur, die tijdens de ruim 14 dagen durende maannacht kan dalen tot -180

Share

Comments

  1. Is misschien de A.N.W.B. een optie? Of anders even Apeldoorn bellen 🙂 nee hoor flauwekul.
    Als radiozendamateur zijnde, zal ik toch eens een poging doen om de downlink van Yutu te scannen
    op 8462.07 MHz. Moet hiervoor wel wat aanpassingen uitvoeren, maar het moet volgens mij wel kunnen lukken.
    U hoort nog (hoop ik) 🙂

Speak Your Mind

*