16 juli 2024

NASA wil (eindelijk) naar Jupitermaan Europa

Europa with Jupiter Sun

Jawel, het gaat eindelijk gebeuren: NASA wil naar de ijzige Jupitermaan Europa! Dat blijkt uit een persbericht dat afgelopen dinsdag is vrijgegeven. Europa is de beste kandidaat in het zonnestelsel om buitenaards leven te herbergen.

Share

Comments

  1. Klinkt goed. Ze willen natuurlijk al veel langer naar Europa toe…….echter, het budget, en waarschijnlijk ook de praktische mogelijkheden, zijn nooit toereikend geweest. Het moet immers ook rendement opleveren. Ik hoop wel dat ze nu eindelijk een stap in de goede richting kunnen zetten, lijkt me helemaal geweldig.

  2. Goed verhaal, goede missie ook. En wat je zegt: misschien ook handig als Europa meedoet, Europa dat naar Europa gaat – hihihi – niet apart maar samen met de VS. Zie ook dit draadje over hetzelfde onderwerp op de Astrocorner: http://www.astroblogs.nl/forum/topic/avi-loeb-harvard-university-misschien-wel-vissen-onder-het-ijs-van-europa/

  3. Jôghûm zegt

    over Nasa gesproken,

    hoe denken ze eigenlijk nog met bemanning in het ISS te komen als ze de Russen gaan boycotten.

Speak Your Mind

*