4 oktober 2023

Altijd lachen met die Guth

Ik had het een poosje terug over Stephen Hawking, die ondanks z’n fysieke handicap best wel lollig uit de hoek kan komen. Sterrenkundigen en natuurkundigen hebben het imago om nogal nerdy en weird over te komen, maar ik geloof stellig dat het reuze mee valt. Ik kwam vandaag een presentatie tegen van Alan Guth – één van de bedenkers van de inflatietheorie, Nobelprijskandidaat, dus hou ‘m in de gaten – die te gast was bij de grote tweejaarlijkse ICHEP conferentie, die van 2 t/m 9 juli in Valencia (Spanje) werd gehouden. De sheets van z’n boeiende presentatie kan je hier zien en één daarvan was deze, handelend over de vraag of natuurkundigen de gedachte van het bestaan van multiversums serieus nemen:

OK, misschien vind je ’t flauwe humor, maar ik kan d’r wel om lachen. Guth heeft daar overigens op die conferentie best wel interessante dingen geroepen over inflatie tijdens de oerknal en over de recente BICEP2 waarnemingen aan de kosmische achtergrondstraling, dus we kunnen ’t zeker niet afdoen als flauwekul. Op een eerstvolgende mijmeringen over BICEP2 zal ik er op terugkomen.

Share

Comments

  1. Avatar foto Enceladus zegt

    Fraai staaltje van typisch Britse humor. 🙂

    groet,
    Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: