3 december 2023

Leer alles over ESA’s kometenjager Rosetta tijdens het Weekend van de Wetenschap

wetenschapsweekend

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op 4 & 5 oktober, kun je op meer dan 185 locaties door heel Nederland live wetenschap & technologie beleven. Alleen in dat weekend word je backstage binnen gelaten bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea. Op 5 oktober kun je binnenkijken bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in haar onderzoeks- en testcentrum ESTEC in Noordwijk en van alles leren over bijvoorbeeld Rosetta, de kometenjager die na een reis van tien jaar nu een komeet heeft ingehaald en er omheen cirkelt. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid is een ruimtevaartuig zo dicht bij een komeet. Met een speciale lander gaat ESA in november proberen een gat in de komeet te boren. Hiermee onderzoekt ESA onder andere waar het water op aarde vandaan komt en of er andere bouwstenen voor leven op aarde op de komeet te vinden zijn. Het ruimteschip Rosetta is op ESTEC bedacht en getest. Op 5 oktober kun je een groot model van Rosetta

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: