29 november 2023

Woensdagmorgen.nl: sporten met satellieten

Een hesje vol sensoren

Een hesje vol sensoren

Satellietnavigatie is niet alleen handig voor automobilisten die op zoek zijn naar de juiste weg, ook de sportwereld kan profiteren van ruimtevaarttechniek. Jelle Reichert, oprichter van de secure trackingtool JOHAN weet daar alles van. Hij vertelt erover op Woensdagmorgen.nl. Zo op het eerste oog lijkt het een hele normale voetbaltraining: spelers van het eerste elftal van De Graafschap rennen over het veld, spelen de bal over en gaan voor het doel. Toch is er iets aan de training dat anders is dan normaal. Alle spelers op het veld dragen een speciaal hesje, met daarin een apparaat dat hun spel monitort. Van elke speler worden explosiviteit, topsnelheid, uithoudingsvermogen en wendbaarheid gemeten. De daaruit voortvloeiende data komt terecht bij de coach, die zo precies kan zien hoe zijn team eraan toe is.

Secure tracking

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: