10 december 2023

Nieuwe maanmissie in aantocht: Lunar Mission One

Credit: Lunar Mission One

Vandaag is een nieuwe maanmissie aangekondigd, Lunar Mission One, welke gefinancierd zal gaan worden via Kickstarter, het welbekende crowdfunding platform. Het doel van Lunar Mission One (LMO) is om binnen tien jaar een robotlander op de zuidpool van de maan neer te zetten, die gebruikmakend van de nieuwste technologieën zal gaan boren. Men wil minstens 20 meter diep boren en men hoopt zelfs tot 100 meter te komen. Dat moet meer inzicht opleveren in de allervroegste geschiedenis en verdere ontwikkeling van de 4,5 miljard jaar oude maan én aarde. Ook wil LMO informatie verzamelen voor een permanent bemande basis op de zuidpool van de maan. Hieronder een voorstelling van de LMO-lander op de maan, daaronder een video over Lunar Mission One.

Credit: Lunar Mission One

Bron: Lunar Mission One.

Share

Comments

 1. Dat wordt straks nog een race tussen Moon Express, Made in Space en Lunar Mission One. Vechten om een plekkie op de zuidpool van de maan 😀
  De rand van Shackleton krater misschien? En het Engelse architectenbureau Foster+Partners hebben het nakijken 🙁

  https://www.astroblogs.nl/2014/11/04/de-race-om-mineralen-uit-de-ruimte/

 2. Ja, dringen geblazen op de maan. Eh… je was trouwens nog laat op zeg (of heel vroeg). 🙂

  • Oeps… Aan 4 uur slaap heb ik meer dan genoeg. Ik slaap wel heel intens en om 7.15 uur gaan de oogjes weer open. Twee van mijn 3 zonen hebben dat ook. Familietrekje 😀

  • Olaf van Kooten zegt

   Man, daar ben ik jaloers op! Bij mij staat alles minder dan 7 uur slaap gelijk aan een dagje knikkebollen 😉

   • Ja ach… onze wederhelften hebben juist weer veel slaap nodig. Niet echt een probleem als je er creatief mee weet om te gaan 😉 Knikkebollen komt niet in mijn woordenboek voor. Een keer per maand een reset van 6 à 8 uurtjes slaap en dan ben ik weer helemaal het vrouwtje.

 3. Enceladus zegt

  Ik las zojuist dat je als donateur voor dit project beloond wordt met het recht je DNA, foto’s en tekst in een tijdcapsule mee te sturen naar de maan. Die capsule zal dan in de maanbodem begraven worden.

  Zie: http://www.bbc.com/news/science-environment-30102343

  groet,
  Gert (Enceladus)

 4. Co van Driel zegt

  Ik wil liever zelf in de Maan begraven worden, als het eenmaal mijn tijd is.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d