15 november 2018

Nieuwe maanmissie in aantocht: Lunar Mission One

LMO

Vandaag is een nieuwe maanmissie aangekondigd, Lunar Mission One, welke gefinancierd zal gaan worden via Kickstarter, het welbekende crowdfunding platform. Het doel van Lunar Mission One (LMO) is om binnen tien jaar een robotlander op de zuidpool van de maan neer te zetten, die gebruikmakend van de nieuwste technologie

Reacties

 1. Dat wordt straks nog een race tussen Moon Express, Made in Space en Lunar Mission One. Vechten om een plekkie op de zuidpool van de maan 😀
  De rand van Shackleton krater misschien? En het Engelse architectenbureau Foster+Partners hebben het nakijken 🙁

  https://www.astroblogs.nl/2014/11/04/de-race-om-mineralen-uit-de-ruimte/

 2. Ja, dringen geblazen op de maan. Eh… je was trouwens nog laat op zeg (of heel vroeg). 🙂

  • Oeps… Aan 4 uur slaap heb ik meer dan genoeg. Ik slaap wel heel intens en om 7.15 uur gaan de oogjes weer open. Twee van mijn 3 zonen hebben dat ook. Familietrekje 😀

  • Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

   Man, daar ben ik jaloers op! Bij mij staat alles minder dan 7 uur slaap gelijk aan een dagje knikkebollen 😉

   • Ja ach… onze wederhelften hebben juist weer veel slaap nodig. Niet echt een probleem als je er creatief mee weet om te gaan 😉 Knikkebollen komt niet in mijn woordenboek voor. Een keer per maand een reset van 6 à 8 uurtjes slaap en dan ben ik weer helemaal het vrouwtje.

 3. Enceladus Enceladus zegt:

  Ik las zojuist dat je als donateur voor dit project beloond wordt met het recht je DNA, foto’s en tekst in een tijdcapsule mee te sturen naar de maan. Die capsule zal dan in de maanbodem begraven worden.

  Zie: http://www.bbc.com/news/science-environment-30102343

  groet,
  Gert (Enceladus)

 4. Co van Driel zegt:

  Ik wil liever zelf in de Maan begraven worden, als het eenmaal mijn tijd is.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.