21 mei 2022

Ruimtelander Philae op komeet 67P kan naar verwachting in maart herstarten

Philae_landing

De ruimtevaartorganisatie ESA verwacht dat Philae over enkele maanden weer in bedrijf is. De ruimtelander zou in maart voldoende energie hebben verzameld om op te starten en na een opwarmperiode zou aan het opladen van Philae kunnen worden gedacht. De technici van de ruimtevaartorganisatie spreken

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Toen de Philae op 12 november in de schaduw was geland, had ik dit idee ook al. De komeet komt steeds dichter bij de zon en de invalshoek van de zon zal dan wijzigen, zodat de Philae weer op kan laden. Het is zelfs mogelijk denk ik, om de Philae opnieuw op te laten stijgen en op een betere plek te laten landen.

    De Rosetta reist voorlopig nog met gelijke snelheid met de komeet mee en kan de veranderingen aan de komeet haarscherp waarnemen.

    Er gloort dus hoop voor de hele missie en er komen nog prachtige dingen uit voort.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.