3 oktober 2023

“Vrouw zag mensen op Mars lopen” en overig kort nieuws

Share

Comments

 1. Ter aanvulling: wil je meedoen met die wedstrijd om een naam voor een krater op Mercurius te verzinnen, dan kan je op deze website terecht: http://namecraters.carnegiescience.edu/rules-for-naming-craters-on-mercury Succes!
  En wat die voormalige medewerkster van de NASA betreft: duidelijk een gevalletje lunatic, eh…. nee wat zeg ik marsatic. 🙂

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Niet alleen de opmerking dat het om een 27 oud mysterie zou gaan is vreemd, ze zegt ook nog dit:

   “That old Viking rover was running around.”

   Wel, de Viking 1 en 2 waren geen rovers. Die dingen zijn nog geen centimeter van hun plaats gekomen. Iemand die bij NASA gewerkt heeft, zou zoiets wel weten. Reden genoeg dus om er verder geen aandacht aan te besteden. Voor die Jackie hoop ik dat de geestelijke gezondheidszorg in de VS deel uitmaakt van Obamacare…

   groet,
   Gert (Enceladus)

  • Avatar foto Enceladus zegt

   PS: Was zojuist bezig met Claude Monet te nomineren voor een krater op Mercurius. Keurig netjes ingevuld en toen kwam ik die lijst van de Planetery Nomenclature tegen. Guess what? Er bestaat allang een krater op Mercurius met die naam! 🙂

   groet,
   Gert (Enceladus)

 2. Die Jackie is gewoon in de maling genomen toen ze koffie kwam brengen bij de collega’s van de telemetrie (hihi) Tjongejonge, die gasten liggen nu weer in een deuk als ze dit horen (gekheid)

  Mysteries genoeg 😉 Of deze dan boeiend is:

  Wat is er nou gebeurd met de Phobos 1? In juli 1988 lanceerden de Russen twee onbemande ruimtesondes, de Phobos 1 en Phobos 2. Zij zouden planeet Mars en zijn twee manen Phobos en Deimos bestuderen.
  Twee maanden later is Phobos 1 foetsie.
  Er gaan 2 verhalen de ronde over de foute afloop.

  Verhaal 1, fout in de software, het radiocontact was verbroken, einde verhaal.
  Verhaal 2 is een vreemd soort aanvulling dankzij Phobos 2

  Op 28 januari 1989 kwam Phobos 2 veilig aan bij Mars met zeer geavanceerde apparatuur. De bedoeling was dat hij in een gelijke baan met het maantje Phobos zou meevliegen. Vervolgens zouden dan 2 pakketten met instrumenten op Phobos gedropt worden. Enfin.. totdat hij uitgelijnd was met maan Phobos ging het goed.
  Maar…nét voordat het radiocontact met Phobos 2 verloren was gegaan waren nog (bijzondere) beelden en informatie naar aarde gestuurd.
  Wat daarop te zien was…Joost mag het weten.

  Foto:
  http://i.imgur.com/a2ah5rZ.png

  Filmfragment:(Phobos 1 en 2 vanaf 52:14)
  https://www.youtube.com/watch?v=8kpFZW6OIKU#t=3135

  The Phobos Incident:
  http://www.bibliotecapleyades.net/marte/marte_phobos05.htm

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: