1 maart 2024

Regen maakt net zulke ‘kraters’ als planetoïden

Deze 
</p srcset=

Share

Comments

 1. Quote : “Tot die opmerkelijke conclusie …”

  Hoezo opmerkelijk?

  Het ‘bedje glaskraaltjes’ bestaat immers uit ‘minuscule’ losse deeltjes, dus is de interactie tussen deze deeltjes, eveneens van een heel andere orde, dan als de interactie tussen atomen in een massief brok steen of sediment.

  Misschien ook wel 1 *10E+18 ?

  Groet, Paul

 2. Het opmerkelijke slaat niet op de materie waarin de inslag plaats gaat vinden. Het opmerkelijke is dat een inslag van een druppel water (vloeistof) dezelfde soort krater geeft als de inslag van een steen (vast).

  Ook; “Helemaal onbegrijpelijk is dat niet: bij de inslag van een planetoïde lopen temperatuur en druk zo hoog op, dat het gesteente smelt…..”….smelt….dus zich als vloeistof gaat gedragen

Speak Your Mind

*