25 juli 2024

Leonard Nimoy – Spock in Star Trek – overleden

leonard-nimoy

Gisteren is op 83 jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles Leonard Nimoy overleden, de acteur die we vooral kennen van zijn rol als Spock in de SF-serie Star Trek. Nimoy stierf aan de gevolgen van COPD (chronic obstructive pulmonary disease), een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. De ziekte zou zijn veroorzaakt doordat hij decennialang heeft gerookt, maar de laatste dertig jaar heeft hij geen sigaret meer aangeraakt. Nimoy speelde een halve eeuw Spock, een rol waar hij drie Emmy’s voor won. Nimoy vond het jammer dat het publiek hem alleen als dr. Spock kende. Hij noemde zijn autobiografie uit 1977 niet voor niets I am not Spock. Op 23 februari verstuurde Nimoy zijn laatste tweet:

Over de hele wereld is met droefenis kennis genomen van het overlijden van Nimoy. Zelfs het Witte Huis in Washington kwam met een verklaring van president Obama via Twitter:

Comments

  1. Enceladus zegt

    Mooi, die allerlaatste tweet van Spock!

    groet,
    Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*