23 februari 2024

Uitzending Gemist: The Hunt for Gravitational Waves

bicep2

De BBC heeft vanavond (10 maart 2015) een interessante documentaire uitgezonden over zwaartekrachtgolven en het BICEP2-project op de Zuidpool, waarmee men (ten onrechte) dacht

Share

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt
 2. Quote:
  “…mensen met Internet Explorer hebben pech. Maar ja, wie gebruikt dat ook 😛 “.

  Ik! 😀 Want ik zie niet waarom ik een andere browser zou moeten gebruiken zolang ik tevreden ben met IE. Maar maakt niet uit, ik heb um al gedownload met to-rent in 720p. 😛

  Overigens is het omzeilen van regiorestricties ook niet legaal, de restrictie zit er niet voor niets op en heeft te maken met de uitzendrechten van het programma welke alleen in een bepaalde regio geldig is. Het veranderen van je ip-adres maakt niet dat je je in die regio bevindt. Tenzij je meent recht te hebben om de aflevering te zien zou je gerechtigd zijn om de regiorestrictie te mogen omzeilen. 🙂

 3. Trouwens, dit is al seizoen 54 van Horizon! Ik wist al wel dat Horizon een lange tijd wordt uitgezonden, maar zolang wist ik ook niet. Overigens zou dit ook wel een mooie serie voor de NPO zijn. 🙂

 4. De aflevering wordt vanavond herhaald: op BBC 2, 00:20 h.

 5. Waarom moeilijk doen als het ook youtube kan 🙂
  Meestal een halve tot een dag na de uitzending….soms worden ze weer deleted of beperkt toegankelijk.

  https://www.youtube.com/watch?v=QGU6auGLrKI
  of

  • Ook op youtube kan de bbc een regiorestrictie opleggen, zie oa bij horizon light fantastic:
   https://www.youtube.com/watch?v=kIhkG0NiEwk&index=1&list=PLE03D190593172B72

   Die bovenste link is wel raar met dat kleine stukje scherm, je tweede link is beter! 🙂

   • Dat zeg ik, Gamma! “soms worden ze weer deleted of beperkt toegankelijk” 🙂
    Ik wacht gewoonlijk tot de volgende dag en pluk het dan snel van YT…..meestal ben je de geheime dienst 🙂 dan net te vlug af.

    Inderdaad die bovenste link (het exmpl. dat ik dus had gedownload) is nogal crocky….bedankt voor de tip anders had ik m’n verrekijker straks nodig bij het bekijken.

    • Haha.. ja die light fantastic had ik ook op tijd van youtube geplukt voordat ie een restrictie kreeg! Ik begrijp wel dat ze er een restrictie op zetten, maar het is aan de andere kant ook jammer, want ze maken wel goeie docu’s, tenminste degene die ik allemaal gezien heb waren zeker de moeite waard.
     Gelukkig kan je ze dan ook nog wel eens op torrent vinden, dus dan pluk ik ze daar maar weg, zo ook deze horizon in een veel betere kwaliteit(720p) dan op youtube(360p). Jammer dat het dan maar illegaal moet, maar het is te zonde dat ze dit educatief materiaal niet vrij verspreiden. 🙂

 6. Alan Guth mag z’n werkkamer wel eens opruimen. Te beginnen met al die lege plastic flesjes weg te gooien. 🙂

  En ik wist niet dat ze heul vroeger ook al ergonomische toetsenborden hadden, zoals te zien op 10:07 in de van torrent gedownloade versie. Nouja, dat viel me want ik heb er zelf ook al jaren eentje. 🙂

  @K.J.
  Je twee youtube linkje is alweer prive gemaakt, gaat snel.

Speak Your Mind

*