29 november 2023

4e waarneemnacht op Grand Champ

Terwijl ik dit stukje schrijf is het nacht en zit mijn telescoop al weer voor de 4e nacht te ‘zoemen’, gericht op een heldere hemel in de Provence. Vanuit mijn tentje naast de telescoop kan ik prima alles bedienen en even een oogje dichtknijpen als het even te vermoeiend wordt.

 

Dit is de eerste keer dat ik mee ga op Astrovakantie (Astrovacance zoals dat bij Christiaan Huygens heet) en ik had hier nog geen ervaring mee. Ik moet zeggen dat het me tot zover prima bevalt. Het is vermoeiend maar leuk. Een aparte ervaring. Ik ben wel heel erg positief over deze vakantie.

Share

Comments

 1. Avatar foto Enceladus zegt

  Leuk hoor. Ik neem aan dat jullie tegen zonsopgang echt gaan slapen en dan aan het begin van de middag weer wakker worden?

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Leuk verslag Jan! We zijn benieuwd naar de uiteindelijke resultaten van die acht uur data die je verzameld per object. Even voor de lezers: dat SQM is de ‘Sky Quality Meter‘, waar we de ‘donkerheid’ van de nachthemel mee kunnen meten.

 3. Gert,

  Ik ben verbaasd hoe vroeg iedereen hier weer wakker is. Rond 10:00 uur loopt iedereen weer op. Voor mijzelf kan ik dat verklaren: ik doe tussendoor nog een dutje. Maar er zitten er bij die de hele nacht doorgaan en dan fris om 10 a 11 uur aan het ontbijt zitten.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: