29 november 2023

De officiële trailer van The Martian

the-martian-ridley-scott

De eerste echte trailer is verschenen van The Martian, de verfilming door Ridley Scott van Andy Weir’s gelijknamige science fictionthriller. In de hoofdrol zien we Matt Damon, die Mark Watney speelt, de NASA-astronaut die dood gewaand alleen achterblijft op Mars, nadat z’n collega’s voor een enorme stofstorm halsoverkop de Rode Planeet verlaten hebben en terugreizen naar Aarde. Grootste probleem voor Watney: hoe overleef ik in m’n eentje op de planeet Mars, terwijl iedereen denkt dat ik dood ben en alle communicatiemiddelen met de aarde kapot zijn? Hier de spannende trailer, voor de complete film moeten we tot november dit jaar wachten.

Share

Comments

 1. Jan (H) zegt

  Ik heb het boek inmiddels ook gelezen. Kan niet wachten om de film te zien.

 2. Drie uur geleden kon je live vragen stellen aan Andy Weir: Hij heeft heeft veel vragen beantwoord. Denk aan de spoilers voor als je het boek niet uit hebt.

  https://www.reddit.com/r/books/comments/3m34oc/i_am_andy_weir_author_of_the_martian_ama/

 3. Ik heb hem gezien! The Martian! Het boek was al spannend van begin tot eind (echt subliem). Hoe zou de film met Matt Damon dat kunnen overtreffen!?
  De film was net als het boek GE-WEL-DIG!!! Zo veel meer realistisch en beter dan Interstellar (die was ook goed)
  Scènes uit het boek waarbij ik mij afvroeg hoe ze die zouden verwerken in de film… in een woord perfect.
  Goed gecast, Matt Damon. Ik was niet echt een Matt Damon fan…nu wel. De manier waarop hij de humor brengt…

  De balans in de film tussen Mark Watney, de NASA en de crew aan boord van de Hermes is goed gedaan.
  Ik heb het boek gewoon visueel herbeleefd. De muziekkeuze (disco) van z’n collega, waar Mark Watney het mee moest doen op Mars, was niet onaardig in de film (guilty pleasures?) Juist dat soort muziek zou in die situatie hem misschien zelfs wel ‘erdoorheen’ hebben geholpen. Zou Andy Weir (auteur) zich dan werkelijk zo goed ingeleefd hebben?
  Het klopte allemaal, van het begin tot het eind. Nee, toch niet helemaal. Het eind in de film is beter afgerond dan in het boek. Op een schaal van 1 tot 10 geef ik de film een 9.5 en het boek een dikke 9.0

  Note: Een mooie eigenschap van de mens is dat ze in een slechte situatie op hun best kunnen zijn. Die indruk kreeg ik bij de film.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: