23 april 2024

Radarbeelden van Venus gemaakt door het Arecibo observatorium

Venus

Radarbeelden van Venus (Credit: Smithsonian/NASA GFSC/Arecibo Observatory/NAIC )

Met de 305 meter grote radioschotel van het Arecibo observatorium op Puerto Rico zijn van Venus radarbeelden gemaakt. De golflengte van de beelden is 12,6 cm (frequentie 2380 MHz), het vermogen van de radiotelescoop is 1 megawatt. Het oppervlak van Venus is in zichtbaar licht onzichtbaar door het dichte wolkendek, maar met de radarbeelden kan daar doorheen gekeken worden. Opvallend patroon is het donkere gebied in het midden met rechts ervan een heldere uitstulping – een gebied genaamd Maxwell Montes. Doet mij een tikkeltje denken aan ‘de schreeuw‘ van Edward Munch met een tekstballon erbij of die een wolk stoom uitblaast. 😀

Share

Comments

 1. Nou je ’t zegt Arie (de schreeuw van Edvard Munch) Arme arme jongen… word dan ook niet verliefd op een getrouwde vrouw.
  Smiley
  Wel toepasselijk dat het liefdesleed van Munch zichtbaar op Venus is 😉

  • Enceladus zegt

   Het onbreekt er nog maar aan dat die vrouw Venus heette. 😉
   Millie Thaulow dus.

   Mooi vergelijk Arie. Ik zie nu zelfs de twee ogen.

   groet,
   Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*