15 juli 2024

Rampen in aantocht eind september [Update]

Volgens een vandaag verschenen bericht in de Telegraaf komt er volgens doemdenkers weer een hele zwik rampen aan, die de aarde ergens tussen 22 en 28 september a.s. zal teisteren. Daar zit onder andere de ramp bij die ik al eerder aankondigde, namelijk dat de aarde op 24 september getroffen zal worden door een grote planetoïde of komeet, maar in het Telegraaf-artikelen worden ook andere Dagen des Oordeels genoemd, zoals de Wachters van de Nacht, die in die periode een tsunami verwachten. De sekte River of Glory noemt 23 september als datum. Er zijn ook sektes die zich baseren op de zogenoemde tetrade: een periode van vier maansverduisteringen binnen twee jaar, in de Bijbel ‘bloedmanen’ genoemd: dat is de aankondiging van de Dag des Heeren. De bloedmanen waar het hier om gaat zijn op 15 april 2014, 8 oktober 2014, 4 april 2015 en de laatste op 28 september 2015. Die data kloppen wel [1]De volgende tetrade zal zijn in 2032 en 2033., er zijn dan maansverduisteringen (zie afbeelding hierboven), zoals op 28 september a.s. als we vanaf 03.07 uur ’s nachts de maan in de kernschaduw zullen zien treden. Maar dat is dan ook het enige wat klopt, de doemverhalen zelf zijn 100% verzonnen, er komen geen planetoïde, meteoriet of komeet aan! Eh.. nog even over die tetraden, da’s best een interessant onderwerp en ook het voordeel van dit soort rampberichten. Het aantal tetraden dat in een eeuw plaatsvindt hangt samen met het aantal maansverduisteringen, waarbij de maan in de kernschaduw (umbra) of bijschaduw (penumbra) van de aarde terecht komt, zoals uit deze grafiek blijkt:

Credit: SockPuppetForTomruen – Jean Meeus

Bron: Telegraaf + Wikipedia.[Update 20 augustus 08.00 uuur]  De NASA heeft inmiddels ook gereageerd op de geruchten. Ze zeggen dat in recente blogs gesproken wordt over de inslag van een planetoïde ergens tussen 15 en 28 september 2015 in de buurt van Puerto Rico. Paul Chodas, manager van NASA’s Near-Earth Object bureau van het Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Californië, laat weten dat er geen enkele aanwijzing is dat er een planetoïde onze kant op komt. Dat de NASA hiermee komt zal in de ogen van sommige mensen betekenen dat er juist iets aankomt – we weten de argwaan waarmee naar de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wordt gekeken – dus in die zin zijn de doemverhalen een mooie test. Als er geen inslag komt heeft de NASA gelijk en hebben de sceptici van de NASA ongelijk, als er wel een inslag komt hebben de doemdenkers en de sceptici wel gelijk. The proof is in eating the pudding. Bron: NASA.

Voetnoten

Voetnoten
1 De volgende tetrade zal zijn in 2032 en 2033.
Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Tja, ze moeten toch wat om bij die flutkrant de dalende oplagecijfers te keren… 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Ja dat geloof ik graag. Ik heb er overigens nog een update aan toegevoegd. Ook de NASA heeft inmiddels gereageerd op alle doemverhalen over de inslag van een planetoïde.

   • Enceladus zegt

    “The proof is in eating the pudding.”

    Nou, als er wel een inslag komt, ligt die pudding nogal zwaar op de maag. 😉

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. Blijft lachen dit soort verhalen. Al snap ik soms niet waarom een serieuze organisatie als nasa nog reageert op deze onzin. Ik wacht met smart op de berichten na deze data hoe de gekkies gaan vertellen dat er een fout in hun berekeningen zat en de wereld nu op 1 april 2037 vergaat… Waar is de geeuw-smiley als je hem nodig heb? 🙂

  • Dat doen ze voor de publieke opinie, lijkt mij. Op die manier nemen ze de positie van het gezonde verstand in, tov de doemsdenker die dan als foutief/slecht staat. Oftewel, als je tegen de nasa bent, dan ben je stom.

   Anders zou ik niet weten waarom ze die moeite nemen, misschien paniek voorkomen.

 3. Enceladus zegt

  Tja, we lachen er wel om, maar we hebben hier in Nederland toch ook meermaals van die onheilsprofeten gehad.
  Zie hier wat voor ellende die kunnen aanrichten: http://www.rijnmond.nl/nieuws/22-11-2013/zeven-leden-efraim-heinenoord-nog-spoorloos

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Dat is hier in de buurt, zo’n 15 kilometer hier vandaan, maar ik kan me er niets van herinneren. Nou moet ik zeggen dat ik ook geen kranten lees, waar zoiets hoogstwaarschijnlijk wel in de regionale krant zou hebben gestaan.
   Anyway, zulke gekke sektes heb je overal. In amerika hadden ze toch massaal zelfmoord gepleegd toen het einde zou naderen.

 4. Nog even en de mens is voorgoed verleden tijd. Ik heb mijn baan opgezegd, mijn huis verkocht en al mijn geld aan een goed doel geschonken. Zo en dan nu maar afwachten.

 5. Het zit de doemdenkers ook niet mee zeg! Nou is de kans de Mercurius ooit met onze planeet botst weer kleiner gebleken dan gedacht…

  Verdikkeme toch!

  😉

  http://www.nu.nl/wetenschap/4130117/kans-mercurius-botst-met-aarde-kleiner-dan-gedacht-.html

  groet,
  Gert (Plaaggeest)

 6. Ik kan bijna niet wachten, zo spannend vind ik dit. 😛

  PS Die rampen zijn toch hopelijk wel eind september 2015?
  Of toch 31-09-2016? 🙁

Speak Your Mind

*