10 december 2023

Filmpje van de “ufo” boven Los Angeles (eigenlijk een militaire oefening)

Veel Amerikanen dachten zaterdagavond een ufo te zien boven Los Angeles. Op sociale media werd er veel over gespeculeerd, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een militaire oefening. Credit: Justin Majeczky 

Het licht werd voor het eerst gezien rond omstreeks 18.00 uur. Het leverde al snel reacties op van mensen die dachten dat het om een ufo ging. In werkelijkheid bleek het om een militaire oefening te gaan – de lancering van een Trident D5 ballistische raket vanaf de USS Kentucky (een Amerikaanse onderzeeër), om precies te zijn.
Heel toevallig was Justin Majeczky om dat moment een timelapse aan maken vanaf de top van Slacker Hill, een heuvel die uitkijkt over de Golden Gate Bridge. Het was eigenlijk zijn bedoeling om meteoren van de Leoniden te observeren, maar in plaats daarvan kreeg hij een heel ander schouwspel voorgeschoteld, met een prachtig filmpje tot gevolg 🙂

Bron: Foxtrot Alpha

.

Share

Comments

 1. Lijkt me eerder een test voor iets anders, 1 of andere NASA projectje ofzo.
  Op dit filmpje is alles wat beter te zien. Begint vanaf 49 sec.
  http://www.zie.nl/video/bizar/Gigantische-UFO-vliegt-over-Los-Angeles/b0ezcubfp19w

 2. Het is helemaal geen raket maar een buitenaards ruimteschip. Ze zeggen alleen maar dat het een raket was om het volk niet bang te maken. Er mogen niet eens raketen afgeschoten worden boven druk bevolkt gebied. Gelijkwaardige ufo ’s zijn boven Rusland waargenomen.

  http://www.ufosightingsdaily.com/2015/11/massive-blue-ufo-over-los-angeles-and.html

  Vailixi, waarom gaan alle site ’s van Rick offline?

  • Olaf van Kooten zegt

   Tuurkijk, tuurlijk, ufosightingsdaily is een superbetrouwbare site 😛

   • Enceladus zegt

    Zeker weten! 😉

    Maar serieus: soms denk ik weleens dat we nog geen andere beschavingen in het universum hebben gevonden omdat die – voor zover ze er waren – zichzelf hebben uitgeroeid. Met zoveel simpel volk, dat in allerlei complotten gelooft, is het uiteindelijk geen wonder ook als er een allesvernietigende kernoorlog uitbreekt…

    groet,
    Gert (part-time cultuurpessimist)

 3. Ik vind het er ook maar raar uitzien als je dat vergelijkt met andere ballistische raketten. Als dat een militaire oefening betreft, dan vraag ik mij af of dat normaal is boven een druk bevolkt gebied. Ging er wat fout? Waren ze een nieuwe technologie aan het uitproberen? De mensen daar hebben dat aan de reacties te zien niet vaker meegemaakt. In die link van Vailixi zie je op 01.39 een force field rondom de punt. Dat zie je toch bij een doorsnee raket oefening niet zo op die manier toch?

  Jammer dat zoiets altijd weer met een sisser afloopt terwijl ik eigenlijk best wil weten wat ze nou aan het testen/oefenen waren. Ik hoop dat er nog een ‘staartje’ aan deze gebeurtenis komt in de vorm van een overtuigende verklaring.

  Filmpje ballistische raketten (voor vergelijk)
  https://youtu.be/Wv7C0H76oJE?t=8m23s

  Regeling minimum VFR-vlieghoogten en VFR-vluchten buiten de daglichtperiode voor militaire vliegtuigen en helikopters (Nederland)

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0035356/geldigheidsdatum_28-10-2015

  Over oefeningen met raketten kan ik niks in de link hierboven vinden. Wel vond ik dit:

  Nederland oefent tegen raketaanvallen jihadisten

  Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog oefent Nederland in het onderscheppen van zogenoemde ballistische raketten die op Europa worden afgevuurd. De NAVO-oefening moet terroristen, maar ook Russen afschrikken (…)

  Vlootverband
  Het is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat er een zogenoemde ballistische raket in Europa wordt gelanceerd zodat getest kan worden hoe snel en effectief NAVO-militairen erop reageren. Ballistische raketten zijn wapens die over een lange afstand en op zeer grote hoogte – via een baan buiten de atmosfeer – uiteindelijk op hun doel afgaan. Ze zijn gevuld met explosieven of een chemische of nucleaire inhoud.

  Het Nederlandse fregat De Zeven Provinciën doet vanaf maandag mee aan een vlootverband van tien schepen uit acht NAVO-landen die samen de ballistische raketten gaan onderscheppen, vertelt commandeur Sijtsma. Alleen de Amerikanen en Japanners hebben wapens die dit soort ballistische raketten echt uit de ruimte kunnen schieten, zodat de schade op de grond beperkt blijft. Nederland levert de specialistische radardata die daarvoor nodig is.
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/nederland-oefent-tegen-raketaanvallen-jihadisten~a4166640/

 4. Nog even verder gezocht…”Something is going on over the Pacific” — planes are being redirected due to secret military operations…
  http://abc7.com/news/secret-military-operations-to-divert-lax-planes-for-a-week/1072890/

  Friday, November 06, 2015 11:59PM
  LOS ANGELES (KABC) — Mysterious maneuvers over the Pacific are forcing a change in Los Angeles International Airport landings late at night, meaning noise for thousands of people in the flight path.

  Instead of landing from the east over Inglewood, planes begin flying from the west and over the ocean to keep noise levels down, but due to secret military operations, the airspace over the Pacific is closed to incoming flights for the next week.

  “We clearly understand that neighbors and communities east of the airport will experience noise and we apologize for that,” said Nancy Castles, LAX public relations director.

  The military is not saying what exactly is causing the change, and LAX claims it’s also in the dark. Castles said all they know is planes can’t be flying at low altitudes to our west.

  Als ik naar de data kijk dan waren er wel eerst maatregelen getroffen voor vliegtuigen om een andere route dan gebruikelijk te vliegen. Daarna zag men op 8 november(?) die (vrij langzaam ogende) raket.
  Zou dit een voorbereiding kunnen zijn op de oorlog in het Midden-Oosten?

 5. NASA houd het bestaan van UFO’s achter, het ruimteagentschap manipuleert duizenden foto’s. NASA poetst anomalieën weg voordat foto’s worden vrijgegeven.

  http://www.ninefornews.nl/nasa-gebruikte-kerstman-als-codenaam-voor-drie-ufos-die-tijdens-de-maanlandingen-zijn-gezien/

  • Enceladus zegt

   Citaten uit dat bericht van nine for news:

   Donna Hare claimt dat het ruimteagentschap een aantal UFO’s heeft weggemoffeld die de codenaam ‘kerstman’ hebben gekregen. Verschillende bronnen zouden haar hebben verteld over DRIE UFO’s DIE KORT NA EEN VAN DE MAANLANDINGEN OP DE MAAN WAREN GELAND.

   “Ik liep een afgesloten deel van een laboratorium binnen waar ze foto’s van de maan en andere satellietbeelden ontwikkelden,” herinnert Hare zich. “Een man waar ik bevriend mee was wees me op een aantal foto’s die waren samengevoegd tot een grotere foto. Het waren volgens mij satellietbeelden.”

   “Ik zag een ronde witte stip op de foto en vroeg of het emulsie was,” ging ze verder. “Emulsie laat niet zulke schaduwen achter, zei de man met een grijns op zijn gezicht. Ik zag een schaduw BOVEN DE BOMEN en zei: dit is een UFO. Hij glimlachte, maar mocht het me niet vertellen.”

   Dus er zijn bomen op de maan??? Dat vind ik eerlijk gezegd nog veel groter nieuws dan UFO’s!
   Bovendien zijn die UFO’s vast alweer weg, maar die bomen zitten ongetwijfeld vast in de maanbodem.
   Kan dat fijne nine for news daar niet even achter aan gaan?

   Sorry Bas, maar zoals je vast wel begrijpt vind ik de geloofwaardigheid van nine for news nul-komma-nul.
   Bomen op de maan… Tja, dan vind ik het bestaan van de Kerstman nog net even iets waarschijnlijker.

   groet,
   Gert (Enceladus)

 6. Nasa stopt met de live feed van het ISS. Wat zou de reden hiervoor zijn? Zou Nasa iets voor ons willen verbergen? Is er een groot buitenaards ruimteschip naar ons onderweg of misschien planeet X/ Nibiru?

  http://ufosightingshotspot.blogspot.nl/2016/08/nasa-says-no-more-live-feed-from-iss.html

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d