9 december 2023

Z-Afrika en Nederland werken samen aan een doorbraak in het hanteren van Big Data

foto_bij_ska_persbericht

Zuid-Afrika en Nederland werken samen aan een doorbraak in het hanteren van Big Data.

Tijdens het bezoek van minister-president Rutte aan Zuid-Afrika is een overeenkomst ondertekend die belangrijke instituten uit beide landen dichter bij elkaar brengt. De Zuid-Afrikaanse-Nederlandse science data samenwerking zorgt ervoor dat we beter kunnen omgaan met de enorme hoeveelheid data die gegenereerd zal worden met de Square Kilometre Array (SKA).

Hierdoor kunnen geheimen rondom de enorme hoeveelheden data, die met de SKA telescoop worden gegenereerd, worden ontrafeld. De ondertekening van de overeenkomst was onderdeel van het bezoek aan Zuid-Afrika door minister-president Rutte, staatssecretaris van Dam van landbouw en een Nederlandse handelsdelegatie.

SKA_ondertekening

SKA Zuid-Afrika en de universiteit van Kaapstad via het onlangs opgerichte Inter-University Institute for Data Intensive Astronomy (IDIA), hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Nederlandse partners IBM, ASTRON en NWO. De samenwerking komt voort uit de reeds bestaande samenwerking tussen ASTRON, IBM Nederland en het IBM Research Lab in Z

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d