23 mei 2024

Zo’n schommelenterprise is toch veel leuker dan een schommelpaard?

enterprise

Als je met de komende Sinterklaas je kind een schommelpaard wil geven, dan wil ik je in overweging meegeven om een leuk alternatief te geven en wel een heuse schommelenterprise. De USS Enterprise NCC 1701 als houten schommel, schitterend toch? En dat allemaal ten tijde van het vijftig jarig bestaan van Star Trek. Lezer R.M. kwam trouwens aan met de tip dat de originele ST-series op Netflix staan en ik heb gisteravond zelf van enkele oude episodes mogen genieten, o.a. de allereerste aflevering, The Man Trap. Heerlijk nostalgisch, al die bordkartonnen decors. 🙂 Oh ja nog

Share

Comments

 1. To boldly schommel enz.

 2. Jan Brandt zegt

  Gaaf!!!!!! Wat een cool ding, zeg….. nu weet ik heus wel dat ik..eh…een tikkie..nou ja, zeg maar….een sterrenregen-creërende uppercut….te oud ben voor dit akelig geinige “trekkie-hebbedingetje”…maarre Arie, wat denk je….zou seniel ook goed genoeg zijn om Sinterklaas ervan te overtuigen om dit ding in mijn schoentje maat 46 te dumpen aanstaande 5 december????

 3. Jan Brandt zegt

  Eh….dat “heel lief zijn voor de rest van het jaar” houd toch niet in dat ik van Sinterklaas moet gaan sporten..aarrgggghhhh???

 4. Jan Brandt zegt

  Gadverdamme…..Hou eens effe gauw op….Arie z’n zweetvoeten-lucht?? Ik steek dan toch liever mijn harses in een emmer afgewerkte eenden-olie!!!

 5. ” Schommelpaard ? ”

  Ik snap wat bedoeld wordt, maar in Noord-Nederland heet zo iets een “Hobbelpaard”. 🙂
  Toch grappig die taalverschillen op een kleine 100 km.

  Met een echte Enterprice beam je jezelf natuurlijk zo over zo’n afstandje .

  Groet, Paul

  St. Arie, als u die schoenen wekelijks naar mij opstuurt, wil ik ze wel voor u poetsen hoor.
  Uiteraard tegen de genoemde beloning op 5-12-2016 ! Joepie !

  • Beste Paul, om de babylonische spraakverwarring compleet te maken, noemen ze het in koninklijke kringen ook wel : “Hubblepaerd” ipv hobbelpaard 🙂

 6. Het idee is erg leuk. Een ruimtevaartuig als hobbelpaard i.p.v een autootje of dier. Toch zou ik deze enterprise niet voor mijn jongste kleindochter kopen. Er zitten geen handgrepen op en het ziet er wat kaal uit.

  Wie weet komt er nog eens een fabrikant op het idee om een leuke hobbelspaceshuttle te maken waar kindjes gedeeltelijk in kunnen zitten. Met stuur/handgrepen op de goede plaats zodat ze hun mond niet stoten.
  En met spacegeluiden… jaaa echt gaaf (ook voor jongetjes).


  (Ik en mijn jongste kleindochter)

  • “Geen handgrepen ” …?
   Dan moet je ze er achterstevoren op zetten ! 😉

   Groet, Paul

   • Paul (Obelix), ja dat is een alternatief. Maar is dat leuk? Zo’n scootertje of een bekend stripfiguur als hobbelpaard prikkelt eerder de fantasie denk ik. Maar…met een upgrade kan dit enterprise exemplaar toch nog aantrekkelijker worden. Een lik metallic titaan-kleurige verf erop en een ingebouwde geluidsbox (incl Star Trek tune) en… een paar handvatten waar kleine knuistjes omheen kunnen.

    Paul, jouw kleindochter(s?) zijn toch al rond de 10 jaar? Wat zijn hun interesses op ruimtevaartgebied?

Speak Your Mind

*