3 december 2023

Mars One is failliet

Op Twitter verscheen gisteren dit bericht:

Mars One, de in 2012 opgerichte Nederlandse private onderneming die tot doel had om vier mensen op een enkele reis naar Mars te sturen, blijkt volgens het bericht failliet te zien. Het gaat om de Mars One Ventures AG, die in 2016 door een Zwitserse firma was overgenomen en die op 15 januari 2019 door de rechtbank in Basel (Zwitserland) failliet is verklaard.

“By decision of 15 January 2019, the Civil Court of the City of Basel declared the company bankrupt with effect from 15 January 2019, 3.37 p.m., thus dissolving it.” Bron.

En dat zou betekenen dat er een einde is gekomen aan deze space-soap, want dat was het vanaf het begin. Op de website van Mars One wordt er nog niets gezegd hierover.

Share

Comments

 1. Co van Driel zegt

  Gelukkig heb ik nog een hoodie van Mars One. Dus helemaal dood zijn ze niet. Maar volgens mij is het voorlopig een mission impossible. Een bemande reis naar Mars, niet landen, en dan meteen weer terug naar de Aarde is voorlopig het meest haalbare, denk ik.

 2. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

  Helemaal mee eens Co, een bemande fly-by is m.i. de meest realistische reis naar Mars, eerst eens kijken hoe zo een grote onderneming verloopt, net als bij Apollo. Toch gaf MarsOne wel veel inspiratie aan andere Marsmissies zie o.a. dit artikel;
  https://motherboard.vice.com/nl/article/nz37xx/zelfs-als-mars-one-mislukt-blijven-ze-een-pionier-in-voor-de-ruimtevaart-

 3. Enceladus zegt

  Ik heb eigenlijk nooit in Mars One geloofd. En eerlijk gezegd ben ik blij dat het nu afgelopen is, want als je ruimtevaart gaat combineren met reality tv, dan ben je mijn inziens een grens overgegaan. Toen ik ooit las dat de tv-producent die erbij betrokken was zei dat hij heel goed wist dat de deelnemers waarschijnlijk binnen enkele maanden op Mars zouden sterven aan kanker en dat hij dat toch zou uitzenden, wist ik genoeg.

  Gelukkig gaat het veel beter met Elon Musks plannen. In hem en Space X heb ik wel vertrouwen. En waarom alleen een fly by, Co en Angele? Musk gaat voor een landing en niet minder!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 4. Er schijnt “maar” 6 miljard voor nodig te zijn.

 5. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

  Doorstart voor MarsOne? Op 6 maart a.s. is daar meer duidelijkheid over:
  https://www.popularmechanics.com/space/moon-mars/a26306057/mystery-investor-save-bankrupt-mars-one/

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: