26 februari 2024

Amerikaanse marine bevestigt bestaan van videobeelden waarop UFO’s zichtbaar zijn

Een “still” uit een openbaar gemaakte video-opname.

De Amerikaanse marine heeft eindelijk toegegeven dat het over beelden beschikt waarin UFO’s door het luchtruim schieten. De marine zegt geen idee te hebben over de herkomst van deze objecten, maar laat ook geen hints of hypotheses los. De objecten die zichtbaar zijn in drie videobeelden (die nu “declassified” zijn), worden aangeduid als “ongeïdentificeerde luchtfenomenen.”  De eerste video uit 2004 is geschoten door een straaljagerpiloot die probeert het doelwit met zijn sensoren in beeld te houden. Helaas vliegt het ongeïdentificeerde object met een noodgang links het beeld uit, te snel om opnieuw door de sensoren opgepikt te worden. De overige twee video’s uit 2015 bevatten audiofragmenten van de piloten die proberen te achterhalen wat ze precies onderschept hebben. Volgens de marine gebeurt het met enige regelmaat dat UFO’s in de buurt van legerbases gespot worden en vormen deze gebeurtenissen een “ernstig veiligheidsrisico”. De reden dat de beelden nu zijn vrijgegeven is om marine-stagiairs aan te moedigen om “invallen” te melden die ze op vliegvelden zien.

Share

Comments

 1. Etienne Durinck zegt

  Dat er zo een dingen ‘rondvliegen’ weet ik reeds sedert begin augustus 1961. Ik was toen 12 en we waren toen met zeer veel die dit gezien hebben. Het was rond de middag en er was bijna geen wolkje aan de lucht. Een toestel dat een tweetal minuten roerloos en geluidsloos blijft hangen om dan binnen de 2 seconden gruisloos en zonder spoor te verdwijnen. Heeft er misschien iemand een idee wat dit voor iets zou kunnen zijn ?

  • Ik was toen acht maanden. Kan ’t niet echt meer herinneren. 😀

   • Etienne Durinck zegt

    Wel spijtig dat het toen gebeurd is. Mocht dit nu gebeuren dan zou ik toch wel meteen staan filmen. Ik kan me nu nog altijd op precies die plaats gaan stellen toen ik het ‘ding’ voor het eerst in de gaten kreeg. Eerst heel hoog in de lucht een heel klein dingetje met een bijzonder felle schittering. En het was augustus en vakantie. In de tuinen achter de huizen waren er toen veel kinderen aanwezig. En die tuinen waren toen; ach ja; met wat paaltjes en kippengaas van elkaar gescheiden. En dat ding ? Een ronde disk. Met een soort raampjes in rondom langs de zijkant. Zilverkleurig met hier en daar zwart geblakerde plekken. Het is vrij laag gekomen en had zo’n zichtbare diameter van 2 meter. Op de grond gemeten zal het wel iets van een 7 meter diameter gehad hebben. En ik nu nog altijd maar wachten op iemand die mij kan vertellen wat dit juist geweest is.

    • Erik van der Veen zegt

     Het voordeel van 1961 is dat je niet bang hoeft te zijn dat iemand je voor de gek heeft gehouden met een drone… Er vloog in die tijd nog niet veel. Ook zullen mensen je misschien nog wel meer geloven als je het ze zo verteld, een video opname van iets vliegends is tegenwoordig echt niet meer geloofwaardig.

 2. Etienne Durinck zegt

  Hoe de schrik er op dat ogenblik in komt. Wanneer iedereen beseft : Dit is niet van deze wereld.

 3. Ufo’s !!!
  Maar Aliens?

  Groet, Paul

 4. Erik vd Hoek zegt

  Nou ja, wat zou het toch kunnen zijn ?? We horen nu al langer dan 60 jaar dit soort verhalen , foto’s ,video’s oog-getuigenverslagen ( van soms hele stadjes , schoolklassen meerdere politie agenten etc, etc,) en nu zelfs de Amerikaanse marine.
  En nog steeds vragen sommige mensen zich af; wat? zou het toch kunnen zijn……??
  Nou ik denk weerballonnen, massahysterie , fantasten aandachtzoekers, fraudeurs en randdebielen, toch?
  Want wat zou het anders kunnen zijn ? (licht ironische ondertoon).

 5. Christiaan zegt

  It’s a bird… It’s a plane.. It’s ….

Speak Your Mind

*