2 maart 2024

Volg hier woensdagavond live de lancering van SpaceX Demonstration Mission 2

Credit: SpaceX

Op woensdag 27 mei om 22:33 uur Nederlandse tijd is het zo ver, dan wordt de Crew Dragon gelanceerd voor SpaceX Demonstration Mission 2. Aan boord: Bob Behnken en Doug Hurley, lees deze blog van Angela van Oosterom voor de details. Saillant feit: Hurley was de piloot van de Atlantis tijdens missie STS-135, de allerlaatste missie met een Spaceshuttle in juli 2011. Hij was dus de laatste van de generatie der Spaceshuttles en is nu de eerste van de commerciële ruimtevluchten, waarmee voor het eerst weer Amerikanen vanaf Amerikaans grondgebied de ruimte in gaan. De lancering zal morgenavond live te volgen zijn op onderstaand scherm. En let op: 23 minuten ná de lancering vliegt de Crew Dragon ook over West-Europa en kunnen we ‘m ook in Nederland en België over zien komen! Dus niet voor de buis blijven hangen, maar na de lancering gelijjk naar buiten.

[rotatingtweets screen_name=’adrianusv’ tweet_count=’7′ search=’demonstration mission 2′]
Share

Comments

 1. Paulus zegt

  technisch snufje zo te zien comfortabel in zitten stoel, kunststof toch, zou plastic toch nog goed zijn tegen stroom en koude in de ruimte, ik wens nasa veel succes met hun modern opstijgen, naar ruimte hoop wel dat de verbranding anders is, dan normaal, om zo het klimaat op peil te houden na een kort klimaat herstel in coronatijd.
  Hopelijk opstijgend in verschillende opstijg brandstof om het klimaat niet te weer te vervuilen. Dus ruimtereizen voor miljardairs via ruimte snel landen in ander land, gaat waarheid worden terwijl ik dacht een star dok met een ruimteschip in ruimte gebouwd maar ja Spock zei al onlogisch mensen.
  Verder zou ik ook niet constant willen lezen Rusland Amerika een grote rivaal , maar gewoon Rusland heeft het een tijdje overgenomen omdat ook zij veel lekkende en ontploffende kerncentrales hadden om zo de lucht schoon te maken in hun vervuiling ze zijn gewoon goede kennissen en wisselen zich vaak af in andere landen.
  Op naar Ruimtereizen en tijdreizen op schonere brandstof in luchtlagen ,verder heb ik ook ideeen zoals de bescherming om planeet aarde heen in verhouding – en + pool tussen zon en aarde en de te voorkomen zo inslag kometen op aarde te voorkomen en de opbroeiing ervan. Ik hoop de USA niet naar mars reist omdat het virus kan volgen!!Verder veel succes en hoop alle min punten

 2. Harvey zegt

  Heel veel succes behouden gezonde terugkomst

 3. inderdaad star trek???? word waar mooi interieur zou het als woning willen om meteen op te starten????????????????????
  na toekomst toe.

 4. ik hoop dat alles goed gaat. maar in welke richting moet je kijken na de lancering??

 5. Avatar foto Monique zegt

  Zaterdag een nieuwe poging.

 6. helaas, mother nature, wilde even niet meewerken. dus wachten of het zaterdag beter gaat

 7. Helaas pindakaas, de lancering is uitgesteld tot zaterdag. Het weer zat tegen in Florida. Hopelijk zaterdag beter weer. Wel balen voor ons, want de overkomst van de Dragon zal dan denk ik niet zichtbaar zijn in nederland.

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Jammer. Het weer was hier juist zeer gunstig om het goed te kunnen zien. Zaterdag vertrekt hij eerder op de dag, dus dan is het hier waarschijnlijk nog te licht.

   Maar wat is dat interieur van de Dragon futuristisch zeg! Alsof je naar een SF-film zit te kijken.

   Groet,
   Gert (Enceladus)

 8. Jules Verne zegt

  Wtf uitgesteld!!!!!!????????????????????

Speak Your Mind

*