24 mei 2024

SpaceX wil in 2022 een maanmissie doen gefinancierd met de cryptomunt Dogecoin

Credit: Labarbo/Pixabay.

Even een bericht uit de afdeling cryptomunten, niet geheel het werkterrein van de Astroblogs om maar gelijk te melden. Het Canadese bedrijf Geometric Energy Corporation (GEC) heeft namelijk bekendgemaakt dat SpaceX van Elon Musk van plan is om in 2022 tijdens de zogeheten Intuitive Machines IM-1 missie een satelliet naar de maan te sturen die geheel gefinancierd zal zijn uit de cryptomunt Dogecoin, een munt die bedacht is door Billy Markus en Jackson Palmer. In één van de eerste drie maanden van 2022 zal de satelliet, die DOGE-1 zal gaan heten, met een Falcon 9 raket worden gelanceerd. Het gaat om een kleine, 40 kg wegende cubesat, die als doel heeft om ‘lunar-spatial intelligence from sensors and cameras on-board‘ te gaan verzamelen. Dat laatste is natuurlijk niet zo bijzonder, maar wel de wijze waarop SpaceX dat wil financieren, met de Dogecoin, net als de Bitcoin één van de vele vormen van cryptovaluta. De aankondiging van GEC komt een dag nadat Elon Musk aanwezig was bij de Saturday Night Live, waar hij als gastheer optrad. Daar noemde hij ook al de Dogecoin, later gevolgd door een tweet erover:

Al langer is bekend dat Musk een groot liefhebber van de cryptovaluta is – de Dogecoin noemde hij ‘an unstoppable vehicle that’s going to take over the world.‘ Nou, we gaan het zien. Bron: Phys.org.

Share

Comments

 1. Wouter zegt

  Ik ben opzich een voorstander van cryptovaluta om allerlei redenen, maar ik snap niet zo goed wat er nou heel nieuw/nieuwswaardig is in dit geval, en ook niet wat de rol van dogecoin nou precies is.
  Gaan ze donaties in dogecoin vragen voor de financiering, zoals ze ook ooit voor het Jamaican Bobsled Team deden? (maar wat is dan eigenlijk de meerwaarde boven donaties in andere valuta?) Hebben ze een X bedrag (“pun intended”) geïnvesteerd in dogecoin en speculeren ze erop dat er een prijsstijging zal zijn die de missie financiert?

  • Enceladus zegt

   De bekendmaking van dit nieuws lijkt mij bedoeld om Dogecoin flink te hypen zodat de waarde ervan stijgt en dus het budget voor SpaceX toeneemt. Want SpaceX zal haar rekeningen vast gewoon in dollars voldoen.

   Groeten,
   Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*