30 mei 2024

‘Ben ik hier alleen?’ UFO-serie start donderdag 4 november

Credit: Christian Plass/Pixabay

Donderdagavond 4 november is op televisie op NPO 3 om 21.55 uur de eerste aflevering van ‘Ben ik hier alleen‘ te zien, de zesdelige documentaireserie met Georgina Verbaan over buitenaards leven. In haar eigen ‘spaceship camper’ reist Georgina door Europa en probeert als een ware ontdekkingsreiziger te verklaren of buitenaards leven invloed heeft op ons bestaan.

2021 is hét UFO-jaar. De Covid-pandemie heeft ervoor gezorgd dat mensen meer uit het raam staren, en het aantal UFO-meldingen is explosief gestegen. Het Pentagon ontkent buitenaards leven niet en daarmee staat buitenaards leven op de politieke agenda. Georgina bezoekt locaties in Europa waar mogelijk ‘encounters’ hebben plaatsgevonden tussen mens en buitenaardse entiteiten en spreekt met wetenschappers en (ervarings-)deskundigen.

Georgina Verbaan heeft een heel eigen en unieke kijk op de wereld van het onverklaarbare. Zij vraagt zich dan ook af: ben ik hier alleen?

In de eerste aflevering gaat Georgina Verbaan op zoek naar buitenaards leven in Nederland. Met behulp van Bram en Alexander van Ufo-meldpunt Nederland ontmoet zij getuigen die contact hebben gehad met onverklaarbare verschijnselen. De UFO van Soesterberg is door 12 personen waargenomen, maar defensie stopte de zaak in de doofpot. Hoe kan het dat je voor gek wordt verklaard, als je iets onverklaarbaars ziet? Het universum is toch veel te groot om te denken dat we de enige levensvorm zijn? Heino Falcke van de Radboud Universiteit Nijmegen laat Georgina zien hoe nietig de aarde is. Tip voor deze blog kwam van collegablogger Jan Brandt. Bron: NTR.

Share

Comments

 1. Hephaistos zegt

  ik heb in de tv-gids gekeken en het komt vanavond helemaal niet op tv?

 2. Jan Brandt zegt

  Mea culpa..mea Culpa…..helemaal mijn suffe schuld..
  Had het desbetreffende artikel gelezen in de vara-gids….en pas de volgende ochtend drong het tot mijn grote schaamte pas door dat ik het artikel had gelezen in de NIEUWE vara-gids, de gids van volgende week dus, vandaar….oeps, foutje.
  Heb net met toestemming van hopman Arie zijn blogje aangepast!!

 3. Goede tip maar mogelijk een week te vroeg? Ik zie het vanaf 4 november 2021 staan. Klopt dat?

 4. De ufo van Soesterberg, 1979

  In de ochtend van 3 februari 1979 gleed er een onbekend driehoekig voorwerp over vliegbasis Soesterberg. Twaalf militairen van de Luchtmacht Beveiliging keken in verbijstering toe. In dit artikel delen we alles dat we weten over, wat ons betreft, Nederlands belangrijkste ufo-incident.

  https://www.ufozaken.nl/cases/de-ufo-van-soesterberg-1979

 5. Jan Brandt zegt

  Ik hoop dat Georgina Verbaan met deze zes programma’s dit onderwerp in een wat serieuzer, minder lacherig daglicht geplaatst kan weten te krijgen als geëngageerd amateur astronoom zijnde, behept met haar fijne gevoel voor zelfspot en gezonde relativeringsvermogen.
  Ik heb zelf ook lang geleden “iets vreemds” aan de hemel gezien toen ik samen met astrovriendje Wim Bijl terug naar huis reed van een lezing op onze lokale sterrenklup. Twee maal veertig jaar hemelkennis in één auto, beide gewapend met twee dikke astroverrekijkers “ge-paniekstopt” aan de kant van de weg ergens in downtown Zwijndrecht……en beide (nog steeds) niet weten wat we gezien hebben.
  Heb er zelfs nog een neutraal ufo-blogje over geschreven….maar toen ik een weekje of wat later werd benaderd voor het tv-programma “Man bijt hond” heb ik juist vriendelijk bedankt voor de (dubieuze) eer. Geen zin om voor bedenkelijke sensatie-tv als lullige UFO-nerd te worden neergezet.
  Gelukkig lijkt zij, Georgina, dit onderwerp met een prettige open geest te lijf te willen gaan, in samenwerking met niet de minste heren en dames in de professionele sterrenkunde wereld zoals o.a. Heino Falcke en ook de grote gezellige superintelligente baas van Jodrell bank, Mike Garrett!! Hoge verwachtingen..oh jee!!

  • Angele van Oosterom zegt

   Hoi Jan! Bijzonder verhaal hoor! Ehm, heb je al eens gedacht aan hypnose om deze ervaring mogelijk meer in details terug te halen?…

   Waarom ik dit opper.. net het boek gelezen van The Hills familie (boek van John Fuller), die hun Ufo-alien contact ervaring in 1961, een paar jaar later, onder hypnose zeer uitgebreid verteld (ik zou bijna stellen, herbeleefd) hebben. Fullers boek telt tientallen pagina’s van de transscriptie van de tapes en met name Betty’s relaas is uiterst gedetailleerd. Ook zijn hun beider verhalen consistent. En een van de onderzoekers opperde later dat Betty mogelijk ‘hypermnesisch’ was, een gave om gebeurtenissen in de miniemste details te kunnen navertellen.
   https://www.britannica.com/science/hypermnesia

   Maar al met al kwamen de deskundigen niet tot een eensluidend oordeel, over wat de Hills daadwerkelijk ervaren hadden..,

   https://en.wikipedia.org/wiki/Barney_and_Betty_Hill

   Nou, ik weet niet of je er iets voor voelt :), het was maar een idee.. En er zullen zeker mensen zijn die fantaseren maar ook genoeg die hun mond houden en er nooit mee naar buiten zullen komen.. Dat laatste alleen is al dapper. Maar mogelijk worden we in de toekomst nog wat meer wijzer over deze materie.

   Een driehoek vorm is wel de meest gemelde vorm, van de ufo-meldingen, las ik in David Marlers boek;
   https://www.amazon.com/Triangular-UFOs-Situation-David-Marler/dp/B08CWBFFKY

 6. BEN IK HIER ALLEEN.

  Het blijft spannend!
  Persoonlijk heb ik ook een paar UFO ervaringen, namelijk in de nacht maar zelfs overdag.
  Mij verteld dit, dat ik nog lang niet alles weet over alle vliegende objecten die Aard-llingen hebben bedacht en uiteindelijk gemaakt.
  Ik schakel mijn ervaringen daarom niet meteen aan Buitenaards leven, hoewel mijn Formaat kennis verteld dat het bijna niet anders kan dan dat het er WEL is.

  Overigens van Georgina had ik van alles verwacht, maar dat ze educatief over buitenaardse zou gaan praten is wel een verrassing.
  Ik hoop nu dat het niet teveel zendtijd invulling is zoals er al teveel heerst.
  Hoe dan ook, de beste vragen dus kennis invulling heb ik altijd opgedaan tijdens een lezing van een prof.
  Weinige geven over het hier besproken een feiten presentatie, gewoon omdat het te wazig is en zo blijft.

 7. Dank je wel , we nemen er een glaasje Vodka bij het lezen ….
  denk je dat als ze iets horen…merken met de Aperture Spherical Radio Telescope dat
  ze dat dan eerlijk zullen delen .
  Zie morgen de speelfilm Arrival op RTL7.

Speak Your Mind

*