16 juli 2018

André Kuipers fotografeert de Grote Magelhaense Wolk vanuit het ISS


Afgelopen vrijdag heeft Andr

Reacties

  1. Wel apart dat je ook sterrren vóór de aarde ziet staan. Dat zal denk ik wel komen door de snelle draaing van het ISS om de aarde en een mechanisme dat onda.nks de snelle beweging van ISS toch meerdere minuten perfect gericht blijft staan op de sterren

  2. Ja, da’s wel opmerkelijk. Kuipers maakt gebruik van de door het Leidse bedrijf Cosine ontwikkelde Night-Pod, om vanuit het ISS foto’s met lange belichtingstijden te kunnen maken. Ik weet niet of die ‘sterren’ die je voor de aarde ziet wel echte sterren zijn. Regelmatig ziet Kuipers ’s nachts ook de felle lichten van vissersschepen. En je ziet ook veel rode stippen op aarde, wellicht dat de camera last heeft van hot pixels.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.