16 juli 2018

Magnesium en titanium zijn belangrijk voor planeetvorming

Artistieke weergave van de eerste stadia van de vorming van planeten rondom een pasgeboren ster

Een internationaal team van wetenschappers heeft ontdekt dat metalen, zoals magnesium, een belangrijke rol spelen bij de vorming van planeten. Men heeft hiervoor gebruik gemaakt van de HARPS-spectograaf van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO), waarmee men de spectra van 1111 zonachtige sterren heeft bestudeerd. Van 109 van deze sterren is bekend dat ze Jupiter-achtige planeten herbergen, terwijl 26 van deze sterren Neptunus-achtige begeleiders hebben.

Men heeft vooral gekeken naar het voorkomen van Magnesium en Titanium. Het blijkt dat sterren m

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.