17 juli 2018

‘First light’ voor de Celestron telescoop aan boord van het ISS

De Rio San Pablo
Sinds half januari bevindt zich een heuse telescoop aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Een Celestron CPC 925 Schmidt-Cassegrain telescoop welteverstaan, eentje die kenners iets zegt. In tegenstelling tot hetgeen gebruikelijk is op het aardoppervlak wordt deze telescoop niet omhoog gericht, maar juist omlaag, richting de aarde. De Celestron wordt namelijk gebruikt in het kader van ISERV (International Space Station SERVIR Environmental Research and Visualization System), dat bedoeld is om vanuit het ISS om landschappen in het algemeen en rampen in het bijzonder op aarde tot in detail in beeld te brengen. Op 16 februari j.l. werd met de telescoop de eerste ‘First Light’ opname gemaakt, van de rivier

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.