23 juli 2018

Big Bang ontmoet Big Data

Dome overzichtje (dubbelklikken voor grote versie)

Dome overzichtje (dubbelklikken voor grote versie)

Square Kilometre Array (SKA) Zuid-Afrika, een business unit van de Zuid-Afrikaanse National Research Foundation (NRF), gaat samenwerken met ASTRON en IBM in een vierjarige samenwerking genaamd DOME (naar de bekende Zwitserse berg en de beschermkoepel voor telescopen). In dit project onderzoeken wetenschappers extreem snelle, maar energiezuinige, computersystemen om de enorme gegevensstromen die door de Square Kilometre Array (SKA)-telescoop zullen worden geproduceerd, op te vangen. De SKA is een internationaal project om de grootste en gevoeligste radiotelescoop ter wereld te bouwen in Zuid-Afrika en Australi

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.