16 juli 2018

Alle (Super-) Aardes in de leefbare zone op een rijtje

superaardes
We hadden al Kepler-22b, als super-aarde1 in de leefbare of bewoonbare zone om de ster waar ze omheen draait, we hebben de aarde zelf, die zich ook in de leefbare zone rondom de zon bevindt, zoals we iedere dag maar al te goed merken, en sinds gisteren weten we ook van het bestaan van nog eens drie super-aardes die zich in een leefbare zone om hun ster bevinden: Kepler-69c, Kepler 62-e en 62f. Hierboven zie je het hele stelletje op een rijtje, links Kepler-22b t/m rechts aarde, daartussen Kepler-69c, Kepler-62e en Kepler-62f. Hieronder een infografiek over de drie recent gevonden super-aardes en daaronder een interessante video, waarin je in een geanimeerd tochtje door het Kepler-62 stelsel wordt meegenomen.

Find out about a  trio of possibly habitable super-Earths discovered by the Kepler space telescope , in this SPACE.com infographic.
Source SPACE.com: All about our solar system, outer space and exploration

:bron: Bron: Universe Today.

Noten
  1. Een superaarde is een rotsachtige planeet met een massa groter dan de Aarde maar kleiner dan die van Uranus of Neptunus die een vast oppervlak hebben. []

Reacties

  1. zien die planeten er werkelijk zo uit als voorgesteld, ( zijn het DUS foto’s )
    of is dit gebaseerd op de dichterlijke vrijheid van een studiodesigner. ??

  2. Gerard, vraagt ? waarom,of hoe komt het dat alle planeten bolvormig zijn en alle andere objecten een mssioulenius vorm hebben

    • Dat komt puur en alleen door zwaartekracht. Een object zal hoe dan ook een bol vormen zodra de massa boven een bepaalde limiet uitkomt. Daarom zijn alle kleine objecten (asteroiden en kometen) lelijke aardappels, en de grotere objecten zoals manen en mini-planeten zoals Pluto een mooie bol.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.