15 juli 2018

De zoektocht naar zwaartekrachtsgolven uit de oerknal gaat door

BICEP3

De gezamenlijke analyse van de BICEP2, Keck en Planck gegevens van de waarnemingen aan de kosmische microgolf-achtergrondstraling laat zien dat het overgrote deel van de gemeten B-mode polarisatie veroorzaakt wordt door stof uit de Melkweg – op donderdag 5 februari om 15.00 uur ’s middags (noteer ’t in je agenda!) worden die gegevens openbaar via de Planck Legacy Archive, de wetenschappelijke artikelen zijn vanaf dat moment hier te vinden. De BICEP2 waarnemingen hebben g

Reacties

  1. Dit lost in ieder geval al één groot mysterie op.
    Van Gogh zag meer, dan dat wij zagen 🙂

  2. Ik vraag me zo eens af, als leek, waarom werd er op de 150 GHz gekeken als dit ook de frequentie is waar het stof van de melkweg in straalt? Maar gezien veel meer instrumenten op de 150 GHZ gekeken hebben zal er wel een reden voor zijn, misschien resonantie? Maar tevens zou je dan toch moeten weten dat je goede filters voor je data moet hebben om de straling van het stof van de melkweg te kunnen filteren uit je data van de 150 GHz.
    Nogmaals, nou ben ik natuurlijk maar een leek, maar hoe meer ik er zo over nadenkt hoe meer ik het gaat zien als een grote blunder. Soort van als het bericht dat de neutrino sneller dan het licht ging terwijl achteraf bleek dat de tijdmeeting niet goed was. Maarja, ik wil het werk wat deze mensen verzetten ook weer niet te veel afkraken, want al met al doen ze goed onderzoek en ik kan het niet! 🙂

    En arie, er staan een paar kleine foutjes in. Onder het tweede plaatje staat: “óf gebruik een frequentie waar stof niet soort!”, soort hoort stoort te zijn neem ik aan. En tevens staat de afkorting voor gigahertz steeds als GhZ terwijl dit GHz hoort te zijn. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.