16 juli 2018

Planeetbescherming

Asteroid_collision-crop

Deze maand zal bij ESA begonnen worden aan het ontwerpen van de

Reacties

 1. gert1904 gert1904 zegt:

  Het is natuurlijk een prachtig doel om, bijvoorbeeld met een impactor, de baan van een planetoïde op ramkoers zodanig te wijzigen dat deze de Aarde niet meer zal treffen. Ik ben een groot voorstander van experimenten op dit gebied.

  Maar: het verhaal heeft twee kanten. Dezelfde techniek die gebruikt wordt om de baan van een planetoïde te wijzigen kan worden gebruikt om een raket of satelliet te vernietigen. In het filmpje over AIDA worden daarvan twee voorbeelden gegeven:

  – 2:22 Delta 180 Vector Sum experiment
  Een experiment uit 1986 in het kader van Ronald Reagan’s Strategic Defence Initiative (SDI, “Star Wars”). Zie:
  http://www.globalsecurity.org/space/systems/delta-180.htm

  – 2:29 Operation Burnt Frost
  Een experiment uit 2008 waarin een defecte satelliet werd vernietigd. Zie:
  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Burnt_Frost

  Citaat uit de tweede link:
  “Operation Burnt Frost has received much scrutiny from other countries, mainly China and Russia.”

 2. gert1904 gert1904 zegt:

  Stel je het volgende scenario eens voor:

  Men ontdekt een planetoïde met een doorsnede van 1 km. die op 9 april 2030, 09:12 CEST (😄) Londen zal treffen. Er is dus ruim voldoende tijd om de baan een beetje af te buigen. Aldus wordt besloten. Door het afbuigen verschuift het inslagpunt in de loop van jaren langzaam van Londen, via Berlijn en Moskou, naar “near miss”.

 3. Martin Schoenmaker Martin Schoenmaker zegt:

  Hierboven werden al een boel creatieve oplossingen geuit (die laser hahahahaha). Aanstaande 16 April zal in Frascati (bij Rome) aan de media gepresenteerd worden welke serieuze opties men denkt te hebben.

  http://bit.ly/1FHXMJU

 4. Monique Monique zegt:

  @Gertmans- Nou inderdaad zeg. Het is daar bij de konijnen af. In onze vijver waren ook eens 3 jonge goudvisjes geboren. Die zijn in het begin zwart van kleur. Nu zit het vol met kikkers die ’s nachts een concert geven, KWAAK.

  @Rudie- Ik koop wel 3 nieuwe goudwindes voor opie (hihi) 😀

 5. Monique Monique zegt:

  @Yochem, ik gun het die reiger ook wel, het is de natuur. Wel jammer dat hij speciaal in mijn vijvertje komt snacken. Die vis kon ik gewoon over z’n schubbenkopje aaien. Zijn vriendelijkheid heeft hem z’n leven gekost.

  Jajajajaja… in de zon zitten en zonder stress kijken hoe hij mijn ‘lieverdje’ door een gat probeert te trekken? Bovendien is zo’n reiger best groot en die vleugels zijn wijder dan ik lang ben (bijna 1.60)
  http://www.vogelvisie.nl/soort/blauwe_reiger.php

 6. Het is wel heel erg off topic. Een paar balken over de vijver en daarover een plaat gewapend glas. Kan de reiger er wel naar kijken maar niet meer aankomen. Is dat soms een oplossing?

 7. Martin Schoenmaker Martin Schoenmaker zegt:

  Zie http://www.esa.int/spaceinvideos/Videos/2015/04/Asteroid_Impact_Mission voor een animatie van alle stappen van deze missie. Wordt een mooi spektakel zo te zien. Ben benieuwd wat voor media-circus ESA daar omheen weet te hangen. Rosetta was toch ook een enorm geslaagd PR stuk 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.