16 juli 2024

Lucia Rijker gaat in Star Trekfilm spelen

De Nederlandse bokskampioene Lucia Rijker heeft een rol binnengesleept in de nieuwste Star Trek-film. Dat heeft haar management gisteren bekendgemaakt. Zij speelt een Romulan, een van de vele buitenaardse wezens die het fictieve universum van Star Trek bevolken. Ik denk dat ze in haar rol haar tegenstanders een paar flinke meppen zal verkopen. 🙂 De 40-jarige Rijker was al eerder in Amerikaanse producties te zien, zoals in de televisieserie The L Word en in de blockbuster Million dollar baby van Clint Eastwood. De film, die de simpele titel ‘Star Trek’ draagt, is vanaf begin volgend jaar in de Nederlandse bioscopen te zien. De wereldpremiére is 1e kerstdag, 25 december 2008. Deze week werd overigens ook bekend dat de makers van de film Space Carolyn Porco (Science Institute én baas van Cassini’s imaging science team) als adviseur hebben aangetrokken. Zij zal er zorg voor moeten dragen dat alles wat we in de film zien wetenschappelijk verantwoord is en dat we dus geen onzin te zien krijgen. Geen Warp 6 meer? Bronnen: zo’n beetje alle vaderlandsche couranten voor het bericht over Lucia Rijker en Cosmic Log voor het bericht over Carolyn Porco.

Share

Speak Your Mind

*