21 februari 2019

Wat is dat nou: een ellips of een spiraal?

NGC 7049

NGC 7049

Grosso modo worden sterrenstelsels in twee klassen ingedeeld: elliptische stelsels en spiraalstelsels. Het verschil heb ik even voor ‘t gemak van Wikipedia geplukt: Een elliptisch sterrenstelsel is een sterrenstelsel dat de vorm heeft van een ellips (bol- tot lensvormig) en geen spiraalarmen vertoont. Een spiraalvormig sterrenstelsel daarentegen is een sterrenstelsel dat een spiraalstructuur vertoont die bestaat uit

Reacties

  1. hmmmm, wellicht een idee om dit "classificatie-probleempje" voor te leggen bij de heren en dames van….eh…Galaxy Zoo??

    zomaar een suggestie..!!

    groetjezzz,

    JB

  2. hmmmm, wellicht een idee om dit "classificatie-probleempje" voor te leggen bij de heren en dames van….eh…Galaxy Zoo??
    zomaar een suggestie..!!

    groetjezzz,

    JB

  3. Eh… vertaal jij m'n blog eventjes? 😉 Tsja, ik zou 't daar kunnen brengen, maar vast en zeker dat anderen dat ook gaan doen, want nieuws van Hubble wordt meestal wijdverspreid. Overigens heb ik net ontdekt dat NGC 7049 ook als S0 stelsel wordt gekenmerkt, hetgeen in Hubble's classificatiesysteem net op het kruispunt zit van ellipsen, spiralen en balken.

  4. Eh… vertaal jij m'n blog eventjes? 😉 Tsja, ik zou 't daar kunnen brengen, maar vast en zeker dat anderen dat ook gaan doen, want nieuws van Hubble wordt meestal wijdverspreid. Overigens heb ik net ontdekt dat NGC 7049 ook als S0 stelsel wordt gekenmerkt, hetgeen in Hubble's classificatiesysteem net op het kruispunt zit van ellipsen, spiralen en balken.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: