11 augustus 2020

“Rather pointless”

De ruimteveren, nogal zinloos?Komende maandag om 20.01 uur Nederlandse tijd zal Space Shuttle Atlantis worden gelanceerd vanaf NASA’s Kennedy Space Center in Florida. Atlantis zal missie STS-125 uitvoeren, de laatste reparatiemissie van de Hubble ruimtetelescoop. Afgelopen donderdag stond in het Engelse wetenschappelijke blad Nature een redactioneel commentaar op het Space Shuttleprogramma dat er niet om loog. Daarin wordt gesteld dat de missies van de ruimteveren naar de Hubble, waarvan die van de Atlantis de vierde zal zijn, eigenlijk hun belangrijkste wapenfeit zijn. De vluchten naar het internationale ruimtestation ISS worden ‘rather pointless’ genoemd, tamelijk zinloos dus. 😯 Oeps, dat is nogal wat! Van de 131 uitgevoerde Space Shuttlevluchten zijn er dus vier die zinvol worden geacht en de rest is zinloos. Nou hoef je het natuurlijk niet eens te zijn met de redactie van

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.