25 mei 2020

“Marsstof kan kolonisatie verhinderen”

Manned mission to Mars

Het koloniseren van Mars zou voorlopig wel eens onmogelijk kunnen blijken, zo blijkt uit de recente “Humans 2 Mars Summit” conferentie. De oorzaak is niet van technologische aard – het zijn gezondheidsredenen die het koloniseren van Mars kunnen tegenwerken. Dan heb ik het niet eens over straling, maar over iets heel simpels: stof!

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat Marsstof rijk is aan perchloraten. Het fijne stofmateriaal dat geproduceerd wordt door waterstofperchloraat kan schildklierproblemen bij mensen veroorzaken. Daarnaast bevat het Marsstof ook veel calciumsulfaat (“gips”). Hoewel dit niet giftig is, kan het bij langdurige blootstelling longproblemen veroorzaken, vergelijkbaar met de longziekte anthracose (“mijnwerkersziekte”).

Alsof dit niet genoeg is, is het oppervlak van Mars ook rijk aan silicaten. Als dit in de longen terecht komt, kan het met het longvocht gaan reageren, waardoor giftige gassen geproduceerd worden.

Nu zullen sommige lezers protesteren

Comments

  1. sjoerd zegt

    Daar hebben ze toch de Sonic Shower voor uitgevonden?>

  2. Of een goede stofzuiger? Een Marsstof-zuiger.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: