24 februari 2024

Hoe zou de hemel er uit zien als de aarde net als Saturnus ringen zou hebben?

Stel je toch eens voor dat de aarde ringen zou hebben, net zoals de planeet Saturnus. Hoe zou de hemel er gezien vanaf de aarde dan uit zien? Die vraag wordt beantwoord door de tekenaar en auteur Ron Miller, die zich gespecialiseerd heeft in het maken van voorstellingen van andere werelden. Hij heeft een aantal schitterende illustraties gemaakt, waarmee je een impressie krijgt hoe dat er op verschillende plekken op aarde uit zou zien. Zoals deze in Washington DC (dubbelklikken voor een grotere versie):

Washington DC © Ron Miller

Credit: Ron Miller

Of deze in Guatemala, bij de ruïnes van de Maya-tempels:

Guatemala © Ron Miller

Credit: Ron Miller

En deze is helemaal bijzonder: bij de stad Quito, hoofdstad van Ecuador, dat bijna op de evenaar ligt. Daar zullen de ringen als een dunne streep aan de hemel te zien zijn.

Quito © Ron Miller

Credit: Ron Miller

Alle illustraties zijn geplaatst met persoonlijke toestemming van Ron Miller. Bron: Planetary Society.

Share

Comments

 1. Heel leuk voor “een romantische kerstkaart” o.i.d…..maarre ik ben toch blij dat “wij” ringloos zijn vanwege de hoeveelheid uitzicht op de rest van het universum dit geval lijkt in te nemen!!

 2. Ik ben ervan overtuigd dat een enorme bijdrage zal zijn voor het aankomende energieprobleem.
  Kijk s’avonds eens naar de hemel als de zon al onder is en het is wolkenloos en als er dan nog een verkeersvliegtuig nog zijn witte sporen nalaat, dan heeft de zon toch nog weer een gunstig effekt en de witte sporen steken nog mooi af tegen de blauwe hemel.

  Over grote werelddelen zal het zo-goed als niet meer donker zijn en energie voor straatverlichting zal overbodig zijn. Bijna altijd licht. Stel dat als de aarde zo was met ringen, dan hadden we er nu in onze tijd er al lang onze profijt ermee gedaan. Haal dit eens goed voor je geest………en hoeveel licht hebben we al van onze maan als het volle maan is en vermenigvuldig dat dan eens met de hoeveelheid die er de ringen aanwezig zijn.
  Ik denk dat iedereen een zonnebril op heeft 🙂
  Hoe zal het leven op aarde zich dan ontwikkelen. Alles zal anders zijn zoals planten en nachtdieren etc etc. Microben zal totaal anders gaan ontwikkelen en het zal geen moeite hoeven te doen om antivries-eiwitten te maken waarmee het voor zichzelf geen warmte hoeft te ontwikkelen waarmee het zich voort kan bewegen door het ijs bijvoorbeeld naar de meest lichtgevende richting of naar de warmte.

  Door mijn kijker zie ik al de felheid van het zonlicht tegen de ringen van Saturnus …….mooi hoor!

  Kort gezegd, zal het een enorme reusachtige machtige ervaring zijn als we maar even enkele dagen dit mogen beleven in werkelijkheid. @jan B. reden voor jou om dan op vakantie te gaan naar een land waar je kan kiezen
  aan welke zijde van de ringen je wilt staan om het universum te bekijken (foto 3)

 3. Ah…..maarre…….effe voor de goede orde…..natuurlijk lijkt mij dit verschijnsel, Saturnus in onze eigen “achterttuin” een geweldig gezicht….voor een paar dagen, wat zeg ik….een paar weken…ook goed….als daarna maar weer “alsjeblieft het licht uit mag”??!!

 4. Toch leuk Jan om er even over te schrijven en de reacties.

  Ook Arie bedankt voor het artikel wat grappig is om het onder de aandacht te brengen.

 5. Wist je dat de aarde wel een dunne ring heeft? Vele mensen weten het niet, maar wij hebben zelf ene ring rond de aarde gecreëerd, maar wel een van satellieten. Zulke ringen als Saturnus of Uranus zouden prachtig zijn geweest, maar een nadeel zou wel geweest zijn voor satellieten. De kans dat brokstukken de satellieten, die dezelfde baan zouden volgen, stuk geslagen zouden worden zou een probleem zijn en zouden we niet in een digitaal tijdperk kunnen leven, mits ze daar iets anders op verzonnen hadden.

Speak Your Mind

*