23 september 2018

Is maanwater afkomstig van de aarde?

maan 0204

Het water dat gevonden kan worden in maanstenen zou afkomstig kunnen zijn van de proto-aarde – als dat klopt, dan heeft dit water schijnbaar de gebeurtenis overleefd waarbij de maan is gevormd.

Reacties

 1. Nieuw theorie – Het ontstaan van de Maan. Al eeuwen breken mensen het hoofd over hoe die klomp steen ontstaan is. Begrijpen doen we het nog steeds niet. De belangrijkste theorie van de afgelopen vijftig jaar is die van Alastair Cameron en William Ward. Volgens deze twee sterrenkundigen ontstond de maan door een enorme botsing tussen de aarde en Theia, een hemellichaam ter grootte van Mars. Brokstukken aarde en Theia spatten de ruimte in en vormden samen de maan.

  Wim van Westrenen (Vrije Universiteit), Rob de Meijer (Stichting EARTH Universiteit van Wes-Kaapland)

  Bron: Heelal & ruimtevaart (NTR)
  Bewerking/beeldmateriaal Youtube video: Monique

  http://www.youtube.com/watch?v=6GcKmiGQ0yc

  Extra:
  http://www.youtube.com/watch?v=9U55U3E5u08
  The far side of the Moon as never seen before.

 2. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt:

  Bedankt voor je links! De Giant Impact theorie is inderdaad de meest populaire, maar er zijn er meer waarbij geen derde object noodzakelijk is. Toegegeven, die zijn allemaal erg controversieel.

  • Leuk en leerzaam om dit nu te lezen. Ik wist niet dat dit kennelijk nog een gebied is waarover de wetenschap onenig is. Eigenlijk verbaast mij dat dit niet afgesloten is, want de Maan is het hemellichaam dat heel dichtbij ligt in verhouding tot de lichtjaren ver verwijderde sterren die normaal bron van onderzoek van de astronomie vormen.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.