15 juli 2024

Wereldtemperatuur blijft maar stijgen

2013 Annual Temperature

Gegevens van NASA wijzen uit dat de gemiddelde wereldtemperatuur sinds 1950 gestegen is naar 14,6 graden Celsius, een toename van 0,6 graden. Gegevens van de Amerikaanse weerdienst NOAA laten zien dat 2013 zo’n 0,64 graden warmer was dan het gemiddelde van de 20ste eeuw. Dit was het 37ste jaar op een rij dat de temperatuur boven het gemiddelde is uitgekomen. Dit alles laat zien dat de zogenaamde “pauze” in de opwarming van de aarde helemaal niet plaatsvind en dat alle verhalen dat de aarde helemaal niet opwarmt aantoonbaar onjuist zijn.

Het lijkt erop dat de aarde zal blijven opwarmen naarmate we meer CO2 de atmosfeer in pompen. Wetenschappers benadrukken echter dat het klimaat ook natuurlijke afwisseling kent en dat niet ieder jaar persee warmer zal zijn dan het voorgaande jaar. Het is w

Share

Comments

 1. Kuche*kuche*

  Klimaats verandering is zo oud als de wereld bestaat. De mensen een krappe 250.000 jaar waarvan de laatste 120 jaar de fysieke metingen van het klimaat wordt bijgehouden.

  Middels de reliefen aan de rotsen, of de aardslagen in de grond kunnen we ongeveer een schatting maken van hoe het weer/klimaat was zo’n 1000 tot miljoenen jaren geleden.

  Tijdens de Dinosauriërs was het donker en warm op aarde meer dan we nu hebben en ooit kunnen beseffen.
  Alle mesthopen van stront, meer aktieve vulkanen en uitbarstingen dan we nu de afgelopen honderden jaren mee hebben kunnen maken. (de meeste zijn ingeslapen/uitgedoofd)

  CO2 zelf is voor onze planten, bomen, microbionisemen een nummer 1 voedingstof om te kunnen blijven leven.

  Door onze steeds “schonere” wordende lucht, water, land hebben ze bijna niets meer om zich te kunnen voeden.

  Ik kan zo wel doorgaan, want het is slecht een topje van de spreekwoordelijke ijsberg.

  • Steeds schoner wordende lucht? Ik betwijfel dat door de opkomende economieën waar het soms niet zo nauw loopt met de milieuregeltjes zoals de westerse wereld ze heeft. En indien nodig laten de westerse landen hun troep dumpen, uhm, verwerken in derde wereld landen.
   Dat de wereld wel vaker zulke hoge CO2 waardes heeft gehad klopt wel met wat de geschiedenis ons vertelt, maar veel van de andere troep in onze lucht komt echt door de toedoen van de industrialisatie door de mens.

 2. Ik lees een portie emotie terug in mijn gedane uitspraak. Het is iets genuanceerder natuurlijk.

  Daarnaast las ik het onderstaande artikel en denk inderdaad dat er enige werk is aan de winkel,
  omdit niet verder uit de klauwen te laten lopen.

  http://www.scientias.nl/luchtvervuiling-azie-beinvloedt-wereldwijd-het-weer-en-klimaat/97075

  Hier een link naar de prachtige satellite foto, waar de “vuile wolken” van China goed is te zien.

  http://www.scientias.nl/wp-content/uploads/2014/01/AirPollution.jpg

  • En je ziet die grijze, vuile wolk zo richting Japan stromen. Daar zijn ze zelf ook niet vies van een flinke portie luchtvervuiling, dus je snapt dat het eigenlijk wel logisch is dat de helft van de bevolking daar met van die mondkapjes loopt.

   • Niet vergeten dat Japanners in zijn geheel al een aversie hebben tegen alles wat vuil, onhygiënisch of maar enigzins een bacterie bevatten.

 3. Zelfs als je niet zou geloven in het Versterkte Broeikas Effect (VBE), dan nog zou je moeten willen streven naar minder CO2 uitstoot, omdat dat gewoon tot minder vervuiling leidt en dus een schonere en gezondere wereld oplevert.

  Over de zin: Voor de mensen die geloven dat de klimaatsverandering een leugen is, zou ik willen vragen waarom men dit zou verzinnen. Welk doel is daarmee gediend?
  Tja, wellicht dat overheden dit gegeven toch een beetje als voorwendsel voor het heffen van allerlei belastingen en heffingen gebruiken. De opbrengsten zouden dan ook voor de volle 100% aangewend moeten worden om een en ander te bestrijden (onderzoek, CO2-filters-opslag, promotie van minder vervuilende energie bronnen…..) Ik denk dat die 100% vaak niet gehaald wordt.

Speak Your Mind

*