17 juni 2024

De Republiek van de Maan / Live Google+ Hangout

Twee berichten in de (nieuwe) categorie ‘kunst & ruimte‘.

Private Moon (credit: Leonid Tishkov)

1. Mocht je één dezer dagen in Londen zijn raad ik je aan naar het Bargehouse [1]Oxo Tower Wharf, South Bank, London SE1 9PH. 10/01/2014 – 02/02/2014 11am-6pm daily, late opening 6.30-8.30pm Thursday 9 January and 6.30-10pm Thursday 16 January. te gaan en daar een bezoekje te brengen aan “The Republic of the Moon“, een door Arts Catalyst georganiseerde tentoonstelling over de mens en de maan, die duurt tot 2 februari a.s. Het is een soort mix van “personal encounters, DIY space plans, imaginary expeditions and new myths for the next space age”, waarbij het Bargehouse is omgetoverd tot een aardse ambassade van de Republiek van de Maan. Met de ‘uitdagende en risicovolle’ tentoonstelling, die vol zit met “performances, workshops, music, talks and a pop-up moon shop”, willen de organisatoren ons laten nadenken over kolonisatie, exploitatie en eigenaarschap van de maan. Ze hebben ook een ‘Manifesto for a Republic of the Moon’ geschreven, in ePub en PDF gratis beschikbaar. Mmmm… wie maan en kunst zegt, die zegt uiteraard Daniela de Paulis, de bedenker van het Moonbounce project, lid van de Astronomers without Borders én auteur op de Astroblogs. En dat brengt mij gelijk op het tweede onderwerp:

08_camping2.

Straks om 18.00 uur Nederlandse tijd zal er een Google+ Hangout zijn, gehouden door de Astronomers without Borders en waarin ze terugblikken op de hoogtepunten van 2013 en vooruitblikken op 2014. En die Google+ Hangout, welke geleid wordt door AWB President en oprichter Mike Simmons, is hier live op de Astroblogs te volgen. Zodra het begint zal ik hieronder een venster openen.

Bron: Arts Catalyst.

Voetnoten

Voetnoten
1 Oxo Tower Wharf, South Bank, London SE1 9PH. 10/01/2014 – 02/02/2014 11am-6pm daily, late opening 6.30-8.30pm Thursday 9 January and 6.30-10pm Thursday 16 January.
Share

Comments

 1. Nr. 1

  Hahaha, leuk onderwerp dat heeft overigens Edmonton in Canada ook met een iets andere opzet
  dat dan weer wel ze noemen het daar Blu Moon Art. Het is de moeite waard om de creativiteits cursus
  te doen. Ik deed met een groepje en dat is echt super leuk!

  Nr. 2

  Jammer genoeg heb ik geen Google Hangouts anders had graag mee gekeken.
  Hopelijk komt er een samenvatting of de hele uitzending mij apart ergens op een
  video platform te staan.

 2. Heb je een linkje naar dat Blue Moon Art gebeuren in Canada? Klinkt wel interessant. Die Google Hangout was m.i. niet bijster interessant, maar het was ook tijdens het eten, dus ik heb niet 100% opgelet. 🙂 Als ik een linkje heb naar Hangout-gemist dan laat ik het je weten. Oh wacht, de link is niet nodig. Gewoon in het venster hierboven klikken en je ziet de ruim een uur durende hangout weer terug.

 3. @ Arie Nouwen

  Hieronder vind je het linkje ernaar toe.

  >> http://www.blumoonart.com/

  Inderdaad ik zie het nu, eens kijken wat er wordt verteld. Thnx!

Speak Your Mind

*