25 mei 2024

10 jaar onderzoek Marsrover: Mars kende vroeger levensvatbaar modder

opportunity

Onderzoek van de oudste mineralen door de Marsrover Opportunity (hierboven te zien) van de NASA aan de rand van de grote Endeavour krater heeft laten zien dat Mars vier miljard jaar geleden vers water moet hebben gehad, dat geschikt was om leven te bevatten. Deze conclusie is te lezen in de ‘Exploring Mars Habitability‘ special die vandaag van het wetenschappelijke tijdschrift Science is verschenen en die gemaakt is in het kader van het tienjarig jubileum dat de Opportunity en z’n tweeling-rover Spirit deze maand vieren, beiden arriveerden januari 2004 op Mars. Dat er vroeger water op Mars was dat was al eerder bekend, zoals blijkt uit satellietfoto’s van geulen en valleien en uit eerder mineralenonderzoek. Maar d

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Interessant! Komt die special voor zover jij weet ook hier in Nederland in tijdschriftenwinkels te liggen?

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. edhoeven zegt

  Blijkt alweer dat we zuinig moeten zijn met ons schoon water en niet moeten vervuilen met allerlei chemicaliën zoals pesticiden olie botox detox en ga maar door…… het hele rijtje van vervuiling wat niet in water thuis hoort!

 3. En belangrijker……is deze special ook als .pdf te belezen?! Het onderzoek naar de rode planeet blijft ongekend interessant!!

Speak Your Mind

*