28 mei 2024

‘Amerikanen komen zo nooit op Mars’

HorizonGoal

Met het huidige beleid zullen de Amerikanen nooit een mens naar de planeet Mars kunnen brengen. De strategie rammelt aan alle kanten; doorgaan op de huidige weg

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Is de Orion dan alleen maar geschikt voor de Maan? Zou het niet met wat aanpassingen ook gebruikt kunnen worden voor Mars?

  groet,
  Gert (Enceladus)

  • Hoi Gert,

   Volgens een bericht in de Volkskrant van 23-08-2006 zou de Orion ook mensen naar Mars moeten kunnen brengen…
   Maar ja, toen lag deze natuurlijk nog slechts op een tekentafel. Wie weet welke concessies men heeft gedaan om hem vliegklaar te maken. 😕

   Duurt de vlucht niet iets van 2 jaar? En al die tijd met zo’n 10 man in dat koekblikie. Lekker. 😀

   Groet, Paul

   • Enceladus zegt

    Hoi Paul,

    Dat dacht ik destijds ook te hebben gelezen. En ja, samen met het verblijf van een aantal maanden zou het zomaar op twee jaar uit kunnen komen. Niet echt leuk in zo’n koekblik, maar de Russen trainen wel op verblijf in een dergelijke kleine ruimte voor lange tijd.

    groeten,
    Gert (Enceladus)

    • Trainen? Het lijkt mij voornamelijk een psychologische oefening.

     Ach, met Slavische volkeren zoals de Russen zal dat ook wel goed komen. Al die slaven zijn natuurlijk zo dociel als wat. —- Laat ze het maar niet horen. 😀 😀

     En al die tijd alles uit een tube eten,
     Hoevell eten en drinken moet je dan wel niet meenemen? En hoeveel mest levert dat op. Is daar ruimte voor, of hangt alles dan aan de buitenkant van het schip?
     Ik denk toch niet dat ze onderweg wat laten groeien… ?

     —-

     Het zal wel niet mogelijk zijn om het hele ISS als transportmiddel te gebruiken voor de vlucht naar Mars, maar dat zou wel menselijker zijn: Wat meer ruimte voor bewegen / ontspanning / afzondering / werkzaamheden, grotere kans om niet als een ‘zombie’ daar aan te komen.

     Verblijf op Mars is vast enorm interessant, maar tegen welke ‘kosten’

     Groet, Paul

     • Enceladus zegt

      Paul,

      Voedsel voor de heenreis zul je mee moeten nemen. Voedsel voor gebruik tijdens het verblijf op Mars kan vooruit worden gestuurd en kan eventeel daar ook verbouwd worden. Voedsel voor de terugreis zou kunnen bestaan uit ter plekke gekweekte groenten en/of uit voedsel dat vooruit is gezonden.

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Monique zegt

      Daar heeft Anthony Zuppero wel een idee over (kosten) Zie vanaf 43:46 😉
      https://www.youtube.com/watch?v=IEsGndNE1yA#t=43m46s

     • Timon+van+Dordt zegt

      Beste Paul,

      Blijkbaar kent u de Russen niet. Dat kan ook niemand u kwalijk nemen. Een mens kan niet alles weten, maar indien een mens iets niet weet, moet hij ook geen oordeel vellen. Een Rus is het tegendeel van iemand die dociel is. Juist door de omstandigheden waarin een Rus gewend is te verkeren, is een Rus zeer inventief. In Rusland moet men dat wel zijn. De omstandigheden veranderen voortdurend en plotseling. Het water kan zomaar worden afgesloten of een wet kan van de een op de andere dag zijn veranderd.

      Dat is nog niet het enige. Iedereen weet dat zonder raketmotoren uit Rusland de Amerikanen niet eens een koektrommel in de ruimte kunnen brengen. Russen lopen op veel fronten voor, alleen zij laten dat niet altijd zien. Kijk eens naar alle uitvindingen die gedaan zijn door Russen. Dat zijn er veel, maar Russen vroegen nooit patent aan.

     • Hoi Timon,

      Het was slechts een woordgrapje:

      a) Slavisch volk -> slaaf -> dociel | | meer niet !
      b) 10 man zo’n tijd in een zo kleine ruimte, dat moet wel lijden tot spanningen, tenzij het makke schapen zijn.
      — Stel je eens voor dat het 10 Nederlanders zijn? Die hebben (spreekwoordelijk) de 2e dag al mot met elkaar. 🙂

  • Even een quote van de Engelse Wikipedia over de Orion capsule: “Orion Multi-Purpose Crew Vehicle (MPCV) is a planned, beyond-low Earth orbit (LEO) manned spacecraft that is being built by Lockheed Martin for NASA, and Astrium for the European Space Agency for crewed missions to the Moon, asteroids and Mars“. Ik heb het laatste even vet gemaakt. Dus wat dat betreft snap ik het ANP-persbericht niet, alsof ze helemaal niet bezig zijn met de ontwikkeling van zo’n capsule.

   • Enceladus zegt

    Zie je nou wel! Zo slecht is mijn geheugen dus niet. Ik wist ergens dat de Orion ook voor Mars-reizen bedacht is. Het ANP maakt er een potje van…

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. Michel Beekveld zegt

  Zolang men stilletjes blijft zwijgen over de enorme stralingsdosis, die bemanning oploopt, is een Mars reis zowieso niet serieus te nemen.
  Ze zijn al dood voordat ze aankomen, of sterven op het oppervlak.
  De enige manier om dit nog een beetje in de hand te houden is een kortere reis.
  Dus: Eerst Vasimr, en als het hij echt werkt Woodward-drive.

  Mies.

 3. mario neven zegt

  dat ze eerst eens zorgen dat onze eigen aarde terug in orde is .
  met alle rots ooi die er nu is . want het kan wel eens zijn dat ze met x aantal jaren .
  wel moeten vertrekken naar eender welke planeet .

Speak Your Mind

*