20 juni 2019

Sentinel-1A brengt de recente zware aardbeving in Chili in beeld

Chile_earthquake_on_the_radar
Op 16 september j.l. vond er een zware aardbeving plaats in de kuststreek van het centrale gedeelte van Chili, eentje die een kracht van 8,3 had op de schaal van Richter. De aardbeving duurde drie minuten en hij vond plaats langs de breukzone van de Nazca plaat en de Zuid-Amerikaanse plaat, twee tektonische platen. In de periode tussen 24 augustus en 17 september, voor en na de beving, maakte de Europese aardobservatiesatelliet Sentinel-1A talloze radaropnamen, op grond waarvan bovenstaande foto is gemaakt. Daarop is

Reacties

 1. [OT] Arie, zou je eens kunnen kijken wat er misgaat in de Astrocorner? Ik krijg een bericht (weer) niet geplaatst. Volgens mij hebben anderen daar ook last van. BVD.

  • Kan je aangeven wat er precies gebeurt als je een bericht wil plaatsen en deze niet wordt geplaatst? Kirjg je een melding? Ik kan dan kijken wat er op het BBpress forum hierover wordt gezegd (https://bbpress.org/forums/). Ik heb vorige week BBpress al een keer gedeactiveerd en weer geactiveerd en de cache geleegd, kennelijk zonder resultaat.

   • Als ik mijn bericht plaats verschijnt boven het bericht in een rood kader de tekst “FOUT: Je reactie kan niet worden aangemaakt”.

    • Bedankt, ik ga er vanavond naar kijken. Hoop met een oplossing te komen.

    • Gert, krijg je dat bericht als je een bericht wil plaatsen of als je een commentaar wil geven? Bij de melding “je reactie kan niet worden aangemaakt” zou je denken dat het niet gaat om het plaatsen van een bericht. Op het forum kwam ik deze melding tegen, waarin het probleem besproken wordt als een bericht niet kan worden geplaatst. Oorzaak blijkt een blacklist te zijn, waarbij men in het bericht woorden gebruikt die ook in die blacklist staan en dat daarom publicatie van het bericht wordt verhinderd. https://bbpress.org/forums/topic/found-reason-for-error-your-topic-cannot-be-created-edited-at-this-time/
     Vreemd is dat sommigen zoals Martin geen probleem hebben met het plaatsen van berichten en anderen wel.

     • Arie, ik probeer te -reageren- op het bericht “Italië, Rocca di Papa een mysterieus fenomeen?”. Zoals ik het nu begrijp, gebruik ik in mijn reactie blijkbaar een woord dat in een blacklist staat. Van bbpress of van Astroblogs (?). Ik zal er via binair zoeken achter proberen te komen welk woord dat is. Daardoor kunnen er wel wat verknipte reacties onder het bericht van Moonique komen 😥.

      Zelf had ik al gedacht aan problemen als gevolg van automatische nummering in mijn reactie, of met het veld “favoriet/uitschrijven” rechts bovenin het artikel van M. Dat veld is mij niet eerder opgevallen

      Hm. Wijziging na 1 uur.

 2. Het is opgelost. 😀😀. In mijn reactie in de Astrocorner stond één woord dat in een of meer blacklists voorkomt. Dat woord is “Harriso+n” (maar dan zonder +-teken). Die blacklist(s) geldt/gelden blijkbaar ook voor Astroblogs zélf. Als ik híer in een reactie de correcte naam gebruik krijg ik de melding:

  “ERROR: uw reactie is geblokkeerd omdat u vermeld staat op de lokale blacklist”

  en wordt de reactie niet geplaatst.

  • Ja en weet je nou welk woord dat is (ik hoop dat deze reactie niet als spam wordt gezien)? ISON. Dat staat in de blacklist. Niet omdat het vulgair of zo is, maar omdat heel veel spam dat woord bevat. En de letters van ISON zitten in het woord dat jij gebruikte. Update: mijn reactie wordt zonder probleem geplaatst. Kennelijk omdat ik als beheerder kan schrijven wat ik wil, meer rechten denk ik.

  • De lettercombinatie is “riso+n”. Lettercombinatie “risom” wordt wél geaccepteerd.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: