9 april 2020

Alle 18 spiegels van de James Webb Space Telescope zijn bevestigd

robotic-arm

Alle 18 hoofdspiegels van de James Webb Space Telescope (JWST), de opvolger van de sinds 1990 actieve

Comments

  1. Is de naam veranderd? Het was toch James Webb?

  2. Hubble met pensioen.. klinkt eigenlijk best jammer gezien wat hubble ons gebracht heeft. Ik weet dat deze nieuwe telescoop nog betere plaatjes kan maken.. maar het wordt toch een beetje een emotioneel afscheid van de telescoop die ons inzicht in het universum compleet verandert heeft en een grote inspiratie was om ons als mensheid nog meer te gaan verdiepen in het universum omdat we eigenlijk nog maar heel weinig wisten.
    Jammer dat ze hem niet terug naar de aarde kunnen halen 🙂 .

  3. GigaGerard zegt

    Dit gaat zo mooi zijn de plaatjes die hiermee gemaakt worden. Infrarood, zijn er ook kleurverschillen waarneembaar in infrarood met deze telescoop? Of is het zwart-wit, alleen intensiteitsverschil?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: