19 juli 2024

Herstelde Kepler begonnen aan Campagne 9: zoeken naar exoplaneten met microzwaartekrachtslenzen

Het gebied waar Kepler's C9 campagne heen kijkt, in de richting van het centrum van de Melkweg.

Het gebied waar Kepler’s C9 campagne heen kijkt, in de richting van het centrum van de Melkweg. Credits: NASA Ames/W. Stenzel and JPL-Caltech/R. Hurt

Het leek enige weken geleden slecht te gaan met de Kepler ruimtetelescoop, die op 7 april onverwachts in een noodtoestand terecht kwam en niet meer communiceerde met de vluchtleiders op aarde. Dat gebeurde kort voordat Kepler zou beginnen aan de zogeheten Campagne 9, kortweg C9 genoemd, waarbij de telescoop gericht werd op sterren in de richting van het centrum van de Melkweg en dan zou kijken of die sterren soms een verhoogde lichtsterkte

Share

Speak Your Mind

*