16 oktober 2018

De geschiedenis van het bewegende stipje

Stel je hebt een nachtje foto’s geschoten van de sterrenhemel. Misschien wel op de eenvoudige manier zoals ik eerder beschreef in mijn blogreeks “Astrofotografie voor Dutchies“. Stel dat je bij het uitzoeken van de foto’s ontdekt dat op een reeks foto’s een stipje zich lijkt te verplaatsen. Precies dat overkwam me een week geleden.

watvliegtdaar

Heb ik een nieuwe planeet ontdekt? Nee zeker niet! Een planeto

Reacties

 1. Bijzonder leuke blog, Martin! En goed dat je Calsky goed onder de aandacht hebt gebracht, het is inderdaad een fantastische site. Zelf heb ik ‘m ooit gebruikt om een transitie van het ISS over de zon bij mij in de buurt te berekenen.

 2. Jan Brandt zegt:

  Helemaal eens met Arie…..leuk, leerzaam, informatief..ofwel astro-leesvoer waar je schrokkerig van wordt!!!

 3. Enceladus Enceladus zegt:

  Prachtig stukje recherche-werk! Mijn complimenten!

  groet,
  Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.