28 mei 2024

Woehaha, ‘de zonsverduistering van 21 augustus betekent het einde van de aarde’

Je kon d’r op wachten, de horrorverhalen van doem en verderf die over ons zullen komen als op 21 augustus in de VS een zonsverduistering plaatsvindt. Bij iedere astronomische gebeurtenis van enige omvang is er wel een malloot die er allerlei enge doemverhalen aan koppelt en die malloot heet in dit geval David Meade – vast en zeker géén familie van de telescopenbouwers uit de VS. Meade is een christelijke numerologist, dat wil zeggen dat hij getalletjes en cijfers uit de Bijbel analyseert en daar allerlei betekenissen aan verbindt. In dit geval blijkt uit zijn berekeningen dat de zonsverduistering van 21 augustus, die begint in Lincoln Beach, Oregon – de 33e staat van de VS – en die eindigt in Charleston, South Carolina – gelegen op de 33e noorderbreedte. Dat getal 33 komt telkens in z’n berekeningen voor en dat duidt er op dat ons iets vreselijks staat te wachten.

Credit: Dave Britz

Meade denkt dat de eclips van 21 augustus vergelijkbaar is met die van 1918, die 99 jaar geleden ook in de VS plaatsvond, yep 3 x 33 jaar geleden. De eclips van 21 augustus zal de aankondiging zijn van de komst van de planeet Niburu (Planeet X), die op 23 september aan de hemel zal verschijnen en kort erna al zal deze planeet tegen de aarde knallen, volgens Meade ’the day of the Lord is coming – a cruel day, with wrath and fierce anger – to make the land desolate and destroy the sinners within it.’

Afijn, doem en verderf dankzij die prachtige eclips van 21 augustus, waar menig Astroblog-lezer en -auteur voor naar de VS is gereisd. En de hamvraag is uiteraard wat we van dit verhaal moeten denken, of we inderdaad onze spreekwoordelijke koffers moeten inpakken, mocht dat enigszins van nut zijn als de aarde tegen een andere planeet knalt. Welnu beste Astroblogslezers, wees gerust, er zal helemaal niets met de aarde gebeuren, behalve dat er op maandag 21 augustus over de VS een schaduw van de maan zal vallen, die op dat moment precies tussen de zon en de aarde in staat en die voor vele prachtige foto’s en video’s zal zorgen. De eclips is op geen enkele wijze gekoppeld aan de komst van welke planeet dan ook en er zal dan ook geen enkele ramp plaatsvinden, al gaat meneer Meade dat 33 keer herhalen. Zons- en maansverduisteringen zijn astronomische gebeurtenissen, die al miljoenen jaren plaatsvinden en die verband houden met de banen van de zon, maan en aarde.

Bron: diverse berichten op Internet, zoals de Britse tabloid Express.

Share

Comments

 1. Lap. Deze keer hebben we het zitten.

 2. Enceladus zegt

  Mmm, hij kon kennelijk niks met 666 vinden want anders had hij de duivel natuurlijk maar wat graag alvast de schuld gegeven… Helaas is Amerika op dit gebied best wel een beetje een achterlijk land, dus zal hij waarschijnlijk nog wel mensen vinden die hem serieus nemen.

  Welke auteurs reizen er af naar Amerika?

  groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Johan B. zegt

  In de bijbel staat dat niemand het uur weet wanneer de apocalyps komt en dat je je daar niet mee bezig moet houden, dus hij verdoet zijn tijd met die onzin.

 4. Dennis Eijs zegt

  Hmm, wel bij blijven he. 23 september 2017, is de datum daarvoor, amateur.:-)

 5. @johan B

  de bijbel en jezus zijn terugkeer en de voorspelling van Niburu 23 september allebei net zo’n grote onzin 😉
  Ik zou zeggen lees je eens bij over de onzin van de bijbel en de evangelien , openbaring etc.

  freethinker een goede start.

  • Bernardo zegt

   23 sept ww3 dit jaar

   • Etienne zegt

    Ja, er zijn nog zo van die boekjes waarin de waarheid en niets dan de waarheid wordt verkondigd. En die dan miljoenen-miljarden aanhangers kent. Maar wat zou er van al die boekjes samen ook maar waar zijn ? Of zou er ook maar iets van waar zijn ?

 6. zonder de makers van deze absoluut!!! geweldige blog op hun plek te willen zetten, en zonder de zorg chagrijn op te wekken hier moet ik volgende kwijt: ik verwacht van astroblogs dat er meer aandacht is voor wetenschappelijke verklaring omtrent deze fantasie-hersenspinsels van deze fantasten met zgn. data over ondergang van de aarde ipv affakelen van de niet-wetenschappers.
  Het bovenstaande stuk gaat niet diep genoeg, in ieder geval niet dieper dan iemand voor malloot verklaren.
  Maar wat zegt getallen-waanzin in evolutionair (dus kosmisch) opzicht, over de menselijke conditie en over het voorstellingens vermogen die ten grondslag ligt aan waanbeelden, en voorstellingsvermogen was in Einsteins ogen het hoogste goed.
  De hoeveelheid mensen die astrologie gelooft is groot, en een blog als dit moet niet neerbuigend doen over de diepe psychologische oorzaken van dit fenomeen, hoe waanzinnig het ook is wat sommige lieden willen verkondigen.
  Als wetenschapper beschouw je speculatie toch liever als oorzaak en gevolg van iets wat er misgaat in het menselijk denken door de evolutie heen. Verregaande affakeling van geestelijk minder bedeelden is toch niet echt een verklaring geven van het fenomeen ¨zilveren hoedje¨. Wetenschap moet toch gaan voorkomen dat misleiders de lammeren de afgrond in liegen, toch?

  • Beste Egbert, in de grond van mijn hart ben ik het volkomen met je eens. Voorspellingen zoals geuit door meneer Meade komen voort uit een bepaalde vorm van menselijk denken, die in allerlei gradaties voorkomt en die met de regelmaat van de klok in de vorm van een nieuwe doemvoorspelling terugkeert. Twee aspecten hoe daarmee om te gaan komen niet terug in mijn blog: wetenschappelijke argumenten waarom de voorspelling niet klopt en een betere duiding van de persoon die de voorspelling heeft gedaan. Wat het eerste aspect betreft: ik heb mij bewust kort gehouden, omdat voor iedereen duidelijk zal zijn dat een eclips zoals die van 21 augustus een ‘onschuldig’ astronomisch verschijnsel is, die op geen enkele manier de komst van planeet Niburu en de daaropvolgende botsing met de aarde kan aankondigen. Ik heb bij eerdere doemvoorspellingen meer argumenten gebruikt om de voorspelling onderuit te halen, maar uit alle daarop volgende discussies bleken de voorspellers niet gevoelig te zijn voor welk argument dan ook. En dan kom ik meteen op het tweede aspect, waar jij eigenlijk om vraagt, namelijk om de voorspeller meer te doorgronden en de ‘diepe psychologische oorzaken van dit fenomeen’ te verklaren. Ik ben ooit in een aantal artikelen over de zogeheten Huis-Tuin-en-Keuken-kosmologen dieper ingegaan op die psychologische achtergrond, maar dat strandde al snel in een fikse discussie met mensen die zich aangevallen voelden. Ook bij de discussie over de theorie van de platte aarde, met voor en tegenstanders, ontaarde het in felle discussies, vol verwijten. Kortom, ik ben best bereid om als amateur-psycholoog eens te kijken wat voor types mensen zoals Meade zijn en op basis waarvan zij die voorspellingen doen, maar vanwege de daarop volgende discussie die los zal barsten ben ik daar huiverig voor. Voorlopig wacht ik gewoon de eclips en 23 september af en kijk ik hoe mr. Meade het niet doorgaan van zijn doemvoorspelling zal duiden, welke fouten er in zijn berekening hebben gescholen (met vast een hernieuwde voorspelling). Eh… in dit verband: ik had ooit een aparte pagina met alle doemvoorspellingen op een rijtje en alle blogs die daarover gingen. Maar door de crash van Astroblogs van oktober vorig jaar is die pagina’s verdwenen (de blogs zijn er nog wel, de overzichtspagina is weg). Ik zou kunnen kijken of die pagina te herstellen is, want het was een mooi overzicht van de vele, vele doemverhalen die afgelopen jaren tot ons zijn gekomen en die allemaal nooit zijn uitgekomen.

  • Enceladus zegt

   Ik voorspel dat de eclips een feest wordt voor alle liefhebbers en vooral voor degenen die het met eigen ogen gaan zien. En ik voorspel dat 23 september een rustige dag wordt met mooi nazomerweer.

   Maar hou me ten goede: het zou natuurlijk kunnen dat uitgerekend (pun intended!) op 21 augustus of 23 september een of beide tragisch-komische clown(s) die het voor het zeggen hebben in de Democratische Volksrepubliek Noord-Korea en de United States of America besluiten dat het tijd is om eens wat nukes af te vuren. In dat geval feliciteer ik volbloed-idioten als meneer Meade en alle andere al dan niet religieus-gestoorden voor wie het dan vast een feestdag zal zijn. Het enige wapen dat ik heb en wil gebruiken is het beschimpen van mensen die de dood verkiezen boven het leven.

   Wat mij betreft blijft Astroblogs.nl een website waar wetenschap voorop staat en beseffen reli-maniacs, platte-aarde-pannekoeken en HTK-kosmologen dat dit eigenlijk een no-go-area voor hen is. Ik kijk in ieder geval met veel vertrouwen uit naar 21 augustus en 23 september. En ik lach – niet eens stiekem, maar onverholen – mensen uit die zich geld uit hun zak laten kloppen door die onheilsprofeten.

   groet,
   Gert (Enceladus)

 7. Ik heb zojuist het dossier met alle Astro-hoaxen in ere hersteld en daarop prijkt bovenaan deze verse, nieuwe Astro-doomhoax van meneer Meade. Zie: http://www.astroblogs.nl/dossiers/astro-hoaxen/

 8. De datum dat planeet Nibiru verschijnt zit ook al duizenden jaren verstopt in een code in de grote piramide van Gizeh.

  http://www.express.co.uk/news/weird/842909/Planet-X-September-23-October-pyramids-Nibiru

 9. Johan Amsterdam zegt

  Earth is flat. Duidelijk
  De Bijbel beschrijft dat trouwens overduidelijk

 10. Johan Amsterdam zegt

  Earth is flat. Duidelijk
  De Bijbel beschrijft dat trouwens overduidelijk
  Maar goed als mijn reactie er niet door komt, zegt dat meet iets over jullie

 11. Niets is onmogelijk bij dit soort events… eb en vloed zijn het gevolg van de enorme aantrekkingskracht van de maan. Het is eenvoudig te berekenen met de wet van Newton. Springvloed ontstaat bij nieuwe maan en volle maan en is er een eclips, dan staan de vectoren van zon en maan optimaal te trekken die doorwerken onder de vloeibare aardkorst; het magma wordt dan even als een ovaal uit elkaar getrokken. Dat kan een trigger zijn voor een aardbeving, eentje zoals bij Japan en weer een tsunami veroorzaken waardoor er in Korea een atoomraket wordt gelanceerd door kortsluiting en Trump reageert met een complete atoomaanval die China ziet als een aanval op het oosten en samen met Pakistan terug slaat. De kans dat er iets geologisch gebeurd (b.v. een eruptie van de supervulkaan in Yelowstone) is iets groter dan gemiddeld en eens zal het de doemdenkers lukken. Tja niets is onmogelijk bij volle maan 🙂

Speak Your Mind

*