1 oktober 2023

Parker Solar Probe is gelanceerd en onderweg naar de zon

Credit: Bill Ingalls/NASA

Vanochtend om 9.31 uur Nederlandse tijd is ‘ie gelanceerd, NASA’s Parker Solar Probe. Met een United Launch Alliance (ULA) Delta IV Heavy raket werd de ruimteverkenner, die de zon gedurende zijn zeven jaar durende missie van zeer dichtbij gaat bestuderen, vanaf Cape Canaveral in Florida gelanceerd. En dat in aanwezigheid van Eugene Parker, de wetenschapper naar wie de ruimteverkenner is genoemd, de eerste levende wetenschapper die deze eer te beurt valt. Hieronder beelden van de lancering.

Hier meer informatie over wat de Parker Solar Probe precies gaat onderzoeken.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: