5 december 2023

Zucht… Deense onderzoekers stellen LIGO-waarneming zwaartekrachtgolven opnieuw ter discussie

De voorkant van New Scientist van vandaag, 1 november 2018.

Morgenavond ga ik bij Chr. Huygens een presentatie geven over zwaartekrachtsgolven, maar Deense onderzoekers lijken die presentatie onderuit te willen schoffelen door vandaag in New Scientist en eerder in dit vakartikel in het pseudowetenschappelijke tijdschrift Journal of Cosmology and Astroparticle Physics de waarnemingen met de LIGO-detector aan zwaartekrachtgolf GW150914 – de eerste die ooit is waargenomen – ter discussie te stellen. Eerder daartoe deden ze al een poging, maar net als toen lijkt het gedoemd te zijn tot mislukken. Niet alleen wordt de analyse van de onderzoekers door talloze natuurkundigen met geldige argumenten de grond in geboord (zie de bronnen aan het einde), ook is er door de LIGO groep op gereageerd en wel met de volgende verklaring:

“1 Nov 2018 — Claims in a paper by Creswell et al. of puzzling correlations in LIGO data have broadened interest in understanding the publicly available LIGO data around the times of the detected gravitational-wave events. The features presented in Creswell et al. arose from misunderstandings of public data products and the ways that the LIGO data need to be treated. The LIGO Scientific Collaboration and Virgo Collaboration (LVC) have full confidence in our published results. We are preparing a paper that will provide more details about LIGO detector noise properties and the data analysis techniques used by the LVC to detect gravitational-wave signals and infer their source properties.”

Kortom, we wachten de finale afrekening van de LVC af en de presentatie morgenavond kan gewoon doorgaan. 😀 [Update 23.07] Het bevestigt trouwens aardig mijn eerdere stelling, dat er heel wat wordt afgedebateerd in de sterrenkunde. Bron: Francis Naukas + Backreaction + In the Dark + The Reference Frame + Ars Technica.

Share

Comments

 1. Kees van der Perk zegt

  Succes met de presentatie, Arie

 2. New Scientist leeft in een Gregoriaanse ruimte-tijd paradox, 1 november moet 1 april zijn….

  • Het is ook vreemd dat zulke zware objecten slechts welgeteld EEN second tijd krijgen om om elkaar heen te draaien voordat ze versmelten.
   Vandaar mijn suggestie dat ze blijkbaar een hele hoop inertie missen.
   ze versmelten die direct lineair en trillen nog wat na..
   zie;
   An other evidence that black holes and even neutron stars have reduced inertia they do not rotate before merging.
   they seem to have no inertia enough to rotate around each other before merging longer than a second. ( see image below.)
   My conclusion is that they do not rotate but simply BANG into each other, with only deformation gravity wave effects.
   see: https://bigbang-entanglement.blogspot.com/2018/11/evidence-for-new-physics-dark.html

   • Ill Matilled zegt

    Een verwijslink naar je eigen idiote onzin. Zelfpromotie van onvervalste, rasechte kwakzalferij die, in je eigen reeds ernstig mismaakte wereld, zijn weerga niet kent.

    Min of meer superieure zachte helers gaven geven je de onaflatende inspiratie om je kk bagger aan de wereld en zijn kwetsbare zoon te verkondigen zonder terugslag of intense (auto)interventie.

    Van een ergere slag dan de lichtelijk imbeciele creator van de Eenheidslol Therapie ben jij degende die de zelfmisleidende pseudo-wetenschap tot in de kneepjes lijkt te beheersen met als doel onbestrafte zelf-verheerlijking en generale attentie geilheid.

    Vuyk you! Lol.

    • Je hoeft het niet met iemand eens te zijn, maar dat hoeft niet op deze manier te gaan. Nog een keer zo’n beledigende reactie en het is voor jou klaar hier.

     • Ik wil me er niet mee bemoeien, maar een blog volspammen met nonsens is minstens zo beledigend. De vorige die hier zo tekeer ging met het verkondigen van flauwekul noemde ik een spammer, overduidelijk ook geen compliment.

      Niet iedere lezer heeft het onderscheidende vermogen om (wellicht met een zucht) over de “onjuistheden” heen te stappen. Een dergelijke blogvervuiling is in die zin veel zorgelijker.

      Sommige vragen niet, maar smeken om eens een keer goed de waarheid voor de voeten geworpen te krijgen. Het heeft in mijn ogen niets te maken met “het er wel of niet mee eens te zijn”, maar met het willen verdedigen van de kwaliteit van je blog. Het is gewoon laakbaar gedrag en Ill Matilled legt daar een keer de vinger op. Ik leg de mijne erbij

     • Ill Matilled zegt

      @K.J.

      Alhoewel ik de solidaire toon op prijs stel heeft A.N natuurlijk gelijk. De blog is niet van mij en dien me dus te houden aan dezelfde normen of etiquette waar de rest zich ook aan houdt. Aggressie van een veelpleger hoef je niet echt te verdedigen. Was straalbezopen maar kon nog goed lezen en redelijk typen dus er is vooruitgang lol.

    • Als je je op vrijdagavond laaft aan een overdosis chemische cannabis , dan kon ik dit van je verwachten
     waar is jouw realistische kijk op het geheel ..mbt bv dark matters , zwarte gaten ?
     de stoned humor in deze zie ik niet ..hij is gericht op een ander
     afgeven met een blow op ?
     Nee niet leuk
     Suck..er nog 1 !

 3. Als neutronen sterren en zwarte gaten verminderde OF GEEN inertie hebben, STAAN WE WELLICHT AAN DE VOORAVOND VAN NIEUWE FYSICA !!

 4. Leo vuyk zegt

  Is gezien en bedankt

 5. Leo vuyk zegt

  Het lijkt erop dat ik degene ben die beledigende taal spuit. Min excuses daarvoor.

  • Het is geen beledigende taal @Leo, maar je eigen theorieën poneren als vaststaande feiten schiet sommigen in het verkeerde keelgat, ik heb er ook moeite mee. Je eigen feiten poneren als theorieën zou hier dus beter passen. Over zelf citaties zijn dikke boeken geschreven, ze hebben nauwelijks effect op de wetenschappelijke impactfactor van een auteur, en zeker niet als er geen referee aan te pas komt.

 6. Leo vuyk zegt

  Nico. Ideen poneren als waarheid heb ik nergens kunnen vinden. Het zijn suggesties of assumpties op basis van meestal ruimtelijke waarneming, beschreven als model dat ik noem : quantum function follows form theory. Kijk op;
  http://vixra.org/abs/1811.0002

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d