14 april 2024

Zo ziet een raketlancering er vanuit de ruimte gezien uit

Credit: Roscosmos/NASA

Op 16 november 2018 werd vanaf het lanceercentrum Bajkonour Cosmodrome in Kazachstan de Progress MS-10 gelanceerd, een Russisch onbemand ruimtevrachtschip, dat nuttige lading naar het internationale ruimtestation ISS moest brengen. Ten tijde van de lancering vloog het ISS recht boven Bajkonour en ESA- astronaut Alexander gerst in het ISS wist de lancering te filmen. De timelapse van de welgeteld 2050 frames die dat opleverde en die gecompileerd zijn door Seán Doran zie je hieronder. De lancering begint vijf seconde na de start, ergens linksonder in het scherm. In werkelijkheid duurde alles in de timelapse pakweg een kwartier. Bij pakweg 15 seconden zie je een soort van opvlamming – de loskoppeling van de eerste trap en de ontbranding van de tweede trap. Schitterende beelden om te zien!

Share

Speak Your Mind

*